VEČERAS ODLUKA O PROTIVNIKU Hrvati očekuju Grke, kažu i da imaju rješenja za pobjedu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras će dobiti suparnika za nastavak natjecanja na Europskom prvenstu koje se igra u Zagrebu i Dubrovniku. U dubrovačkom dijelu natjecanja Barakude su završile na drugom mjestu i tako osigurale daljnji plasman u natjecanju.  Protivnika će saznati u večerašnjem susretu između Grčke i Nizozemske koji se igra u 19 sati na bazenu na Savi.

Pripremajući se za četvrtfinalni ogled izbornik Ivica Tucak je rekao kako očekuje da će igrati protiv Grka.

„Igrat ćemo protiv sjajne reprezentacije jer pretpostavka je da će Grci dobiti Nizozemce, naravno. Ako kažemo da su aktualni svjetski doprvaci, ali i srebrni s Igara u Tokiju, onda ne treba ništa više govoriti. Ako spominjemo jednu reprezentaciju koja u svojim redovima ima Vlachopoulosa, Genidouniasa, Kakarisa, Nikolaidisa, Papanastasioua. To su svjetske klase, sjajna reprezentacija. Komplimenti moji bi tu trebali i stati. Ono što ja vjerujem je da ih možemo pobijediti. Samo u zadnjih godinu i pol smo s njima odigrali tri utakmice i sve su bile u ‘egalu’. Dvije su i završile neodlučeno 8:8 i 5:5, jednu su oni pobijedili, za broncu u Budimpešti 2022. na Svjetskom prvenstvu. No, prije smo ih i dobivali puno puta, ali da će to biti teška i neizvjesna utakmica, to očekujem ja kao i igrači. Ono što ćemo morati biti je na apsolutnom maksimumu.“, komentirao je Tucak.

Igrač Luka Bukić kaže kako se svaku utakmicu, ako hoćete nešto veliko ostvariti, osvojiti medalju, mora pobijediti.

„Tako da nije ni potrebno previše raspravljati i jednostavnosti ili težini suparnika. Grčka koja nam je najvjerojatniji suparnik, je nama vrlo poznata. Igrali smo dosta puta s njima. Odlična su momčad, imaju nekoliko izvrsnih mladih pojedinaca, ali su oni pokriveni na svim pozicijama sa svih 15 igrača, ne samo da je to 13. Bit će teško, to je sigurno, ali uz dobru pripremu mislim da ih možemo pobijediti.“, smatra Bukić.

„Igramo doma, nemamo se mi koga bojati i ne bojimo se. Trebamo ući maksimalno, a siguran sam da će i Zagreb biti pun, da ćemo imati podršku s tribina. Idemo svom snagom i pokušati pobijediti utakmicu.“, smatra  Marko Žuvela.

I Luka Lončar smatra kako su Grcislični hrvatskoj momčadi,  odnosno ne odgovaraju im momčadi koje igraju brzo, s puno plivanja, poput Italije i Španjolske.

„To je naša šansa. Mi imamo takve igrače, imamo brza krila, te ako nametnemo brz ritam, mislim da je to put k pobjedi.“, rekao je Luka Lončar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!