Na predsjedničkim izborima građani će odlučiti je li Milanović uspio pobijediti samoga sebe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski građani ovogodišnji vatromet demokracije završavaju izlaskom na predsjedničke izbore.

Na njima će odlučivati je li Zoran Milanović uspio pobijediti samoga sebe. Svoj prvi predsjednički mandat Milanović je odradio baš kao i premijerski, vrlo loše. Vanjskopolitički, Milanovića u goste želi primiti više-manje samo Milorad Dodik, dok ga svi ostali izbjegavaju zbog njegove potpune nepredvidivosti. Svojom politikom uspio je pretvoriti Hrvatsku u svoj vlastiti kućni pritvor. Najveći uspjeh mu je službeno priznanje od strane ruske vlasti, a svojom namjerom blokiranja pristupa Švedskoj NATO savezu sasvim sigurno si je osigurao visoku poziciju na listi najidiotskijih poteza u hrvatskoj povijesti.

Spektakularni poraz

Dakako, nisu izostali rezultati niti u unutarnjoj politici. Konstantno svađanje, vrijeđanje i blago rečeno izbjegavanje odgovornosti jedina su konstanta njegova rada, a sve donedavno najveći mu je uspjeh bio trolanje HDZ-a. Kako mu se mandat približavao kraju, tako je samom sebi dizao ljestvicu i konačno uspio nadmašiti samog sebe spektakularnim kršenjem Ustava u društvu SDP-a.

Što je završilo (kao da je moglo drukčije) spektakularnim porazom te stranke kojoj je budućnost sada vrlo upitna.

Kravica pobijedila predsjednika

Što je još gore, tijekom kampanje za parlamentarne izbore Zoki je izgubio titulu trolera godine. Oleg Butković izdominirao ga je kravicom Milovom i tako pokazao koliko su krhka čak i njegova najveća postignuća.

Takav Milanović sada ide po drugi mandat i bit će to referendum hrvatskog naroda o tomu žele li se i dalje zabavljati u korist vlastite štete ili žele nešto više od stand-upa na nekada časnoj funkciji kojom se druge države ponose, a Hrvatska srami.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!