SDP pronašao novog krivca za katastrofalni poraz na parlamentarnim izborima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SDP pokazuje iznimnu odlučnost u nepriznavanju vlastite odgovornosti za katastrofalan poraz na parlamentarnim izborima. Nakon što su danima nakon izbora izvodili matematičke vratolomije kako bi javnost uvjerili da je jedan plus jedan osam, sada su u toj stranci otkrili novi pravac.

Siniša Hajdaš Dončić, kojeg mediji najavljuju kao najizglednijeg Grbinova nasljednika, za SDP-ov poraz okrivljuje ni manje ni više nego Ustavni sud.

Premijerska kandidatura iz predsjedničke fotelje

Prema Hajdašu Dončiću, u Milanovićevoj kandidaturi nije bilo ništa sporno, ali je Ustavni sud, valjda kao produljena ruka HDZ-a, nanio SDP-u nesagledivu štetu. Jer, ustvari, nakon što je Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu za premijera Rijeka pravde direktno iz predsjedničke fotelje, SDP-u se popularnost praktički udvostručila, a onda su se upetljali zločesti suci Ustavnog suda i ta je prednost počela kopniti. A kao što vidimo, kaže Hajdaš Dončić, izbori su na kraju bili po zakonu jer nisu poništeni.

To je otprilike kao da je rekao da je jedan čovjek slobodno šetao ulicom, a sljedećeg trenutka sudac ga je osudio na zatvor. A preskočio dio u kojemu je taj slobodni čovjek opljačkao benzinsku crpku.

Istekle rijeke sjećanja

Iako su parlamentarni izbori održani sredinom travnja ove godine, iz Hajdaša Dončića već su istekle rijeke sjećanja. On je zaboravio da nisu samo suci Ustavnog suda upozoravali da je jedna od dužnosti predsjednika Republike Hrvatske da na izborima bude neutralan, a ne istaknuti kandidat za premijera jedne političke opcije. Na to su grubo kršenje Ustava opominjali i svi ustavni stručnjaci, neovisno o tome smatra li ih javnost lijevima ili desnima.

Hajdaš Dončić uspio je zaboraviti i da je nesuđeni premijer Milanović imao vrlo jednostavan izbor – dati ostavku na mjesto predsjednika, izaći iz zone komfora i stati pred birače. Umjesto toga, on je odlučio uzduž i poprijeko izvrijeđati i ustavne suce i ustavne stručnjake i svakog tko bi se usudio reći da je prekršio Ustav.

Eh da, ima još jedna stvar – SDP je imao pripremljen odličan program, pokrili su sve teme, ali eto, medijima je bio zanimljiviji sukob Zokija i Andreja Plenkovića.

Na izbore bez priprema

Kad povučemo crtu, SDP je u ovoj kampanji nemilice griješio. Na izbore su izašli bez ikakvih priprema i poruka, dopustili da im Zoki oduzme i ono malo dostojanstva jer su krotko šuteći dopustili njegov unutarstranački puč.

Tijekom čitave kampanje gledali su u pod dok je Zoki grubo kršio Ustav i u kampanji vrijeđao koga je stigao, a nakon izbora u vrijeđanju sudaca Ustavnog suda pridružio mu se i nominalni predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Postane li Siniša Hajdaš Dončić novi predsjednik te stranke, SDP će i dalje bježati od priznavanja vlastitih pogrešaka. Koje nisu male, nego su vidljive iz aviona.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!