Je li moguće da postoji netko tko misli da je Hrvatska oštetila Ivicu Todorića?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Može li itko u Hrvatskoj, bez obzira je li pravni stručnjak ili najobičniji laik, reći da je hrvatska država oštetila Ivicu Todorića? I da Ivici Todoriću ista ta država treba isplatiti puste milijarde baš zato što je oštećen.

Jer eto, neko je valjda bio ljubomoran pa je jednog dana radišnom i genijalnom Ivici odlučio zatvoriti pipu i ostaviti ga na ulici, skupa sa svih 60 tisuća radnika koliko je Agrokor zapošljavao na vrhuncu svojeg poslovnog života. Valjda u Vladi RH nisu imali pametnijeg posla nego sami sebi stvoriti ekonomsku krizu bez presedana koja je prijetila povući Hrvatsku godinama unazad u ekonomskom smislu i strpati u bankrot desetke tisuća malih dobavljača i OPG-ovaca koji se ne bi imali snage oporaviti.

Na Visokom kaznenom sudu, naime, palo je vještačenje koje je trebalo poslužiti DORH-u da dokaže da je Ivica Todorić iz Agrokora izvukao 1,2 milijarde kuna. Sudski pravorijek pokazat će hoće li DORH uspjeti u toj optužnici, a postupak je još uvijek u tijeku. Sasvim je sigurno da je čitav taj postupak u ingerenciji DORH-a i da s Vladom nema ama baš nikakve veze. Niti će biti uspjeh Vlade ako DORH na kraju dokaže da je Todorić izvlačio novac iz Agrokora, niti bi ministar pravosuđa ili premijer trebao davati ostavku ako Todorić ispadne nevin.

U jednom sasvim drugom postupku Ivica Todorić pokušava dokazati da je država prevarila njega. Da ga je država natjerala da se odrekne Agrokora, da je toj Grupi ustvari išlo fenomenalno i da uopće nije zaslužila završiti u stečaju. Sve u svemu, da mu država treba nadoknaditi silne milijarde. Todorićevo poslovno carstvo ne da je bilo prezaduženo, njegov dug se prelio na pola hrvatskog i gospodarstva regije. Čak i danas, kada se Vlada s pravom hvali uspjesima sanacije Agrokora, tvrtke poput Konzuma još uvijek su visoko zadužene, a dugovi će se namiriti prodajom. Sanacija je bila potrebna da se spase mali dobavljači na čiji se račun Agrokor širio i da preko svake mjere zadužene tvrtke iz tog sustava postanu „samo” visoko zadužene tvrtke.

Todorić je od Agrokora, pa i od hrvatske države, prekrasno živio, a i danas sasvim sigurno živi bolje od većine građana. Da je Hrvatska tako zločesta prema poduzetnicima kao što to danas tvrdi Todorić, ne bi bila ni u eurozoni, a ni nadomak A kreditnog rejtinga.

Todorića je Vlada dobila u naslijeđe jer se nikome nije dalo presjeći taj gordijski čvor.
Potpuno sam siguran da bi i premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić i ministrica gospodarstva Martina Dalić i svi ostali članovi Vlade bili puno sretniji da im nikad na dnevni red nije došao Ivica Todorić i njegovo poslovno carstvo. Pa oni bi trebali podignuti zajedničku tužbu protiv Ivice Todorića jer su se morali baviti njegovim poslovnim idiotarijama, uz sav posao kojeg inače imaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!