SDP biračima: Izgubit ćemo čak i ako dobijemo više glasova od HDZ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk upozorio je u jednom intervjuu na bizaran podatak da su stranke koje čine oporbu na prošlim parlamentarnim izborima osvojile 200 tisuća glasova više od vladajućih. Što je zastupnik Bauk htio poručiti spominjući tu brojku, osim da je izvrstan matematičar.

Izgubiti izbore s 200 tisuća glasova više, nije li najbolji dokaz sposobnosti oporbe?

Na prethodnim parlamentarnim izborima, ispada, oporba je izgubila dobivenu utakmicu. Kako se u narodu kaže, od gotovog su napravili veresiju. I iz nekog razloga sad se time još i hvale.

Nitko ne govori niti uvjetuje oporbi na koji će način izaći na izbore, s kime će i hoće li koalirati, prije ili nakon izbora. Izborna pravila postoje, a na svim strankama je da najbolje kako znaju steknu povjerenje naroda.

Zamislite kako je biraču koji je svoj glas dao oporbi i sada gleda kako mu se Bauk praktički smije u lice – eto, imali smo na kraju i više glasova od HDZ-a, ali vi birači nećete imati ništa od toga jer smo mi prednost u broju glasova uspjeli pretvoriti u poraz.

Nije li to snažna poruka, upozorenje biračima: Ljudi, mi gubimo čak i kad dobijemo više glasova. Ne pitajte nas kako, ni nama samima nije jasno.

I zato glasajte za nas…

Doista veličanstven početak kampanje SDP-a. Prvo su umirovljenicima poručili da si stave štrik oko vrata, a onda preostalim biračima govore da će izgubiti i ako dobiju više glasova od vladajućeg HDZ-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!