Puljak se predstavlja kao bezgrešni borac protiv korupcije, a pao je na najnižoj stepenici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bračni par Puljak (Centar) koji se busa da će svoj nepotkupljivi model vladanja Splitom na sljedećim izborima preslikati na nacionalnu razinu, pao je na najnižoj stepenici. Prvo su bez javnog natječaja dodijelili poslovni prostor na Peškariji poduzeću povezanom s članicom predsjedništva Centra Lanom Pavić, pa su se do sita najeli oborite ribe na račun poreznih obveznika, da bi na kraju hrvatskoj javnosti kao desert poslužili neistinu.

Naime, saborska zastupnica i supruga splitskog gradonačelnika Marijana Puljak hladno je i ne trepnuvši kazala da je njezin muž platio večeru, dok je suprug Ivica gotovo istovremeno poručio da je nije platio.

Netko od supružnika definitivno ne govori istinu, a taj netko bila bi Marijana. Na takvim promocijama uobičajeno je da račun ili podmire organizatori ili da se podmiri iz gradske blagajne, a to bi Marijana jednostavno morala znati. Upravo zato lakoća kojom je kazala da je njezin suprug platio večeru baca potpuno novo svjetlo na sve njezine buduće, ali i prethodne izjave.

Prema nepotkupljivom modelu bračnog para Puljak, dakle, sasvim je uobičajeno da se poslovni prostori iznajmljuju bez javnog natječaja i da se gradonačelnik, kada ga se uhvati s rukama u pekmezu, pravi blesav i krene u objašnjavanje da to ustvari nije poslovni prostor nego je nešto drugo, sve dok ga ne demantira njegova vlastita pročelnica za gradsku imovinu.

I to ne bilo kakva pročelnica, nego pročelnica Maja Đerek, navodna zviždačica iz Državnih nekretnina koju je gradonačelnik Puljak angažirao upravo da pokaže kako je bezgrešno transparentan.

Nakon što je svojim prijateljima osigurao najam bez javnog natječaja, gradonačelnik je bez imalo srama otišao na besplatnu večeru, dok je njegova supruga istovremeno poručivala da naravno da je večeru platio iz vlastitog džepa.

O ovom slučaju svoj će pravorijek dati i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, a bračni par Puljak vjerojatno će sada javnosti bacati prašinu u oči govoreći da je sve to ustvari podmetanje HDZ-a.

Bračni par Puljak ovim je primjerom pokazao da je, kako se kaže, krvav ispod kože, što je vrlo nezgodno kad se predstavljaš kao oličenje poštenja čija je životna misija borba protiv korupcije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!