Konavle će dobiti jedinstven turistički sadržaj koji će biti hit ovog ljeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Konavle iz godine u godinu privlače sve više turista, o čemu svjedoče i turističke brojke, ali i nedavno priznanje koje je dobio Cavtat za najpoželjniju europsku turističku destinaciju. Ovo prestižno priznanje još je jedna potvrda kvalitete turističke ponude ovog područja, koje se kontinuirano razvija i unapređuje.

Rezultat je to upornog rada svih turističkih djelatnika s ovog područja, kazao je za Soundset Ragusu direktor Turističke zajednice Općine Konavle Frano Herendija. Prema njegovim riječima, turizam u Konavlima doživljava procvat zahvaljujući zajedničkim naporima lokalne zajednice, privatnih poduzetnika i turističkih organizacija. No, u Konavlima se itekako radi na novom turističkom sadržaju, najavljuju iz Turističke zajednice.

“Ono što pripremamo za sljedeću turističku godinu jest kružna pješačko-trkačka staza Konavle 100k. Riječ je o stazi koja će obuhvatiti područje od Cavtata donjom bandom pa zatim gornjom bandom preko konavoskih brda natrag u Cavtat. Riječ je o jedinstvenoj turi koja će biti podijeljena u dionice tako da nećete morati cijelu stazu od sto kilometara prijeći odjednom ili u komadu, nego samo one dionice koje vam budu odgovarale. Ta staza će imati i svoju posebnu web stranicu, imat će i GPS koordinate te karte, a bit će postavljena i na sve važne stranice koje promoviraju takve vrste long trail staza,” najavio je Herendija.

Ova nova staza zasigurno će privući mnoge ljubitelje prirode i avanture, pružajući im priliku da istraže prekrasne krajolike Konavala na jedan potpuno novi način. Staza Konavle 100k nije samo sportski izazov, već i način da se turisti upoznaju s kulturnom i prirodnom baštinom ovog kraja. Pješačeći ili trčeći kroz konavoska brda, posjetitelji će moći uživati u spektakularnim pogledima, svježem zraku i tišini koja vlada u ovom dijelu Hrvatske.

Bez sumnje, bit će to još jedan turistički mamac za turiste željne avanture, ali i mira kojeg itekako mogu pronaći u Konavlima. Konavle nude jedinstveni spoj kulturnih znamenitosti, netaknute prirode i tradicionalne gastronomske ponude, što ih čini idealnom destinacijom za one koji traže autentičan doživljaj.

Osim nove staze, u planu su i druge aktivnosti koje će obogatiti turističku ponudu Konavala. Rad na infrastrukturi, promocija lokalnih proizvoda i organizacija raznih manifestacija samo su neki od koraka koje Turistička zajednica Općine Konavle poduzima kako bi dodatno poboljšala iskustvo posjetitelja. Uz to, posebna pažnja posvećuje se održivom turizmu, s ciljem očuvanja prirodnih resursa i kulturne baštine za buduće generacije.

Herendija je istaknuo da je ključ uspjeha Konavala upravo u njihovoj sposobnosti da se prilagode promjenama na tržištu i da stalno inoviraju svoju ponudu. “Naša je misija pružiti posjetiteljima nezaboravno iskustvo i pokazati im sve ljepote koje Konavle nude. Staza Konavle 100k je samo jedan od projekata koji će nam pomoći da postignemo taj cilj,” dodao je.

Turistička zajednica također planira pojačati promociju Konavala na međunarodnim tržištima, koristeći se digitalnim alatima i društvenim mrežama kako bi privukla još veći broj posjetitelja. Suradnja s turističkim agencijama, hotelima i lokalnim poduzetnicima ključna je za uspjeh ovih inicijativa, jer samo zajedničkim naporima može se osigurati održivi rast turizma.

Konavle, sa svojim jedinstvenim karakteristikama i bogatom ponudom, nastavljaju privlačiti posjetitelje iz cijelog svijeta. Uz nove projekte poput staze Konavle 100k, ovaj će trend zasigurno biti nastavljen, što će dodatno pridonijeti gospodarskom razvoju i promociji ovog prekrasnog dijela Hrvatske.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!