Dobroslavić o koncesionaru u Uvali: Nećemo imati milosti prema nikome tko nije spreman plaćati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Teo Andrić pitao je tijekom sjednice Skupštine Dubrovačko neretvanske hoće li Županija i kako će biti oštećena zbog likvidacije koncesionara plaže Sumratin u Uvali Lapad.

Župan Nikola Dobroslavić napomenuo je kako županija ima 347 koncesija od kojih su 68 koncesije za plaže, a ostale za školjkare u Malostonskom zaljevu.

“Nemamo problema s naplatom kocesija, ali istina je da postoji problem koncesionara u Uvali. Postupak naplate se provodi i provest će se, naknada će se sve naplatiti, a Županija i Republika Hrvatska neće ostati oštećene”, poručio je Dobroslavić.

Podsjetio je kako je Županija raspisala kocnesiju na koju su se javila dva pravovaljana ponuditelja.

“Županija je odradila posao i odabrala jednog koncesionara, sklopljen je ugovor, uložena su sredstva i tako više od osam godina funkciniraju. Koncesijska naknada je većinom uredno naplaćena. Došlo je do komplikacija kada se drugi ponuditelj žalio Upravnom sudu i on je u dva postpoka potvrdio odluku Ministarstva, no tu je došlo do problematičnme situacije. Visoku Upravni sud u jednom postupku je to odobrio, a u drugom poništio. Mi nismo znali što napraviti, nama je svjedno kakva će odluka biti. Vrhovni sud još nije donio odluku, a mi ćemo prihvatiti onu koju donese. Koncesionar tvrdi da ima problema s tom odlukom i zbog toga su rekli kako imaju poteškoće oko plaćanja. Ako se pokaže da nisu spremni plaćati, doći će do raskida ugovora. Tu nećemo imati milosti prema nikome, bez obzira na argumente. Oni su proglasili likvidacijski postupak da se zaštite”, pojasnio je župan Nikola Dobroslavić.

Župan je kazao kako se županija obratila DORH-u jer su oni mjerodavni za sva pitanja javnog dobra.

“Oni će provjeriti zakonitosti kod Vrhovnog suda i kako mi ćemo postupiti kako se to riješi”, najavio je Dobroslavić.

Iz Županije su inače najavili mogućnost dva scenarija kad je u pitanju razrješenje sporne situacije s koncesionarom na popularnom kupalištu Sumratin. Naime, sve može rezultirati potvrdom dosadašnjeg koncesionara ili raspisivanjem novog natječaja.

Županija o plaži u Uvali: Koncesionar može biti potvrđen ili ponovno raspisan natječaj, ali ni država ni Županija ne mogu biti financijski oštećene


PODIJELI S PRIJATELJIMA!