Stručno usavršavanje za vinare
Studijskom putovanjem na Pelješac započelo je stručno usavršavanje konavoskih vinara i vinogradara koje se nastavlja danas u 17 sati u samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju kušanjem uzoraka vina uz kritički osvrt i smjernice struke. Mlada vina i vina s kojima će se konavoski vinari predstaviti na nadolazećim Mirisima Božića komentirat će prof. dr. Marko Karoglan, redovni profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu i dr. sc. Mirela Osrečak sa Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo agronomskog fakulteta u Zagrebu.
U utorak u 18 sati u samostanu u Pridvorju će profesor Karoglan održati predavanje „Njega i dozrijevanje vina“, pa iz Udruge pozivaju sve zainteresirane da se dođu upoznati s najnovijim stručnim i znanstvenim saznanjima kao i metodama i tehnologijama koje doprinose zadržavanju kvalitete vina nakon uspješno provedene prve faze proizvodnje.
Jučerašnji posjet pelješkom vinogorju započeo je posjetom vinariji Vukas u Potomju, gdje su se u domaćinskoj atmosferi probala, čak sedam vina počevši od zanimljivih pjenušaca pa do vrhunskih plavaca.
Nakon Vukasa sudionici putovanja posjetili su vinariju Miloš. Tamo su se upoznati s tehnologijom proizvodnje vrhunskih vina i novouređenom vinarijom. Posjet je nastavljen u Agroturizmu Antunović u Kuni pelješkoj nakon čega je uslijedio obilazak Muzeja vinarstva i vinogradarstva u Putnikovićima. Ovdje su se sudionici upoznali sa modelom funkcioniranja zadruge i počastili vinima koje proizvodi zadruga.