Iz Vele Luke uskoro kreće val dobrote: ‘Kad vidimo rezultat rada, svima nam bude drago’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Još jedna nacionalna volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” počinje 12. listopada, a u našoj županiji sudjelovat će Dubrovnik te drugu godinu zaredom i Vela Luka.

Vela Luka je prošle godine prvi put sudjelovala u ovoj akciji.

“Interes i odaziv stanovnika je bio toliko velik da su se neki već i ranije raspitivali kad ćemo opet pomagati drugima u onim zelenim majicama”, kazao je don Hrvoje Katušić”, inače župnik u Veloj Luci.

“Ljudi se vrlo rado prijavljuju, a moram priznat da su naši stanovnici i inače karitativni pa se rado uključuju u akcije u kojima je potrebno pomoći osobito onima slabijeg financijskog stanja. S djecom se rade kreativne radionice ili pakiranje poklona koji se kasnije opet darivaju djeci slabijeg imovinskog stanja ili djeci koja su sudjelovala u projektu. Važan dio ove volonterske akcije su i radne akcije koje obuhvaćaju najčešće čišćenje nekog okoliša s kojim se susrećemo svaki dan ili je to neko javno mjesto gdje se mladi okupljaju. Takve akcije su mladima posebno drage. Tu se svi dobro umorimo i uznojimo , ali kasnije kad vidimo rezultat tog rada bude nam svima drago”, objašnjava don Hrvoje Katušić.

No ova volonterska akcija nije jedina u ovom mjestu kaže nam Velolučki župnik.

“Kroz cijelu godinu u Veloj luci održava se more različitih akcija u kojima rado sudjeluju svi stanovnici, od djece do onih starijih tako da je 72 sata bez kompromisa samo jedna u nizu akcija u kojima stanovnici ovog kraja pokazuju svoje veliko srce”, zaključuje župnik u Veloj Luci župnik Hrvoje Katušić.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!