‘Spremni smo za izbornu utakmicu i s SDP-om, ali moraju poštivati izborna pravila’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Korčulanski Gradski odbor HDZ-a i službeno je uputio prigovor izbornom povjerenstvu zbog “neispravne i nepotpune dokumentacije SDP-a prilikom predaje kandidacijskih listi za izbore za Mjesne odbore i Gradske kotare u Gradu Korčuli”.

“Naš cilj nije nekoga eliminirati, nego inzistirati na poštivanju izborne procedure, zakona i propisa. Kad stranke koje su predale nepravovaljane liste  isprave propuste, vrlo rado ćemo i s njima zaigrati političku utakmicu, uvjereni da će birači prepoznati naš predani rad po Mjesnim odborima i Gradskim kotarevima”, poručili su iz HDZ-a koji smatraju kako su kandidacijske liste SDP-a potpisane i podnesene od strane osobe koja za to nije ovlaštene.

Podsjetimo, HDZ je tijekom vikenda ukazao kako je SDP, u susret izborima za gradske kotare i mjesne odbore u Gradu Korčuli, predao nepravovaljane kandidacijske liste. Iz te stranke smatraju i da je moguće da je SDP-ova gradska vlast vršila pritisak na Izborno povjerenstvo da prihvati liste koje nisu pravovaljane.

“Kandidacijske liste Socijaldemokratske partije predsjednik Peđa Grbin nije potpisao niti je za to ikoga opunomoćio. Još je nejasno je li SDP Korčule otkazao poslušnost Grbinu ili je Grbin ignorirao lokalnu organizaciju u Korčuli. Da stvar bude gora, Gradsko izborno povjerenstvo prihvatilo je takve nepravovaljane liste”, naveli su iz HDZ-a zapitavši se je li u ovom slučaju SDP-ova gradska uprava izvršila pritisak na Izborno povjerenstvo, a koje je zbog toga prihvatilo nepravovaljane kandidacijske liste?

Iz korčulanskog SDP-a su odbacili navedene optužbe dodavši kako su liste “predane u propisanom roku i sa svom propisanom dokumentacijom što je izborno povjerenstvo i potvrdilo”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!