Načelnik Mljeta u svečarskom raspoloženju: Uspjeli smo realizirati brojne projekte, početak sezone je izvrstan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas na dan Općine Mljet i blagdan zaštitnika svetog Petra i Pavla, a Općina slavi i 30 godina osnutka. Tim povodom porazgovarali smo s načelnikom Đivo Marketom. On je istaknuo kako je posebna čast na otoku ugostiti prijatelje, a čestitao je svim Mljećanima Dan Općine.

“U prošloj godini zaista ima trenutaka na koje možemo biti ponosni. Uspjeli smo realizirati projekt izgradnje dječjeg vrtića, sama gradnja će početi uskoro, vatrogasni dom je u pripremi, odradili smo mnoge projekte na cestama, a cesta županijske razine Crna Klada – Kozarica je u pripremi. Natječaj za cestu Prožurska Luka – Okuklje je završio tako da će izgradnja početi čim turistička sezona završi. Ono što nas posebno raduje to je početak turističke sezone koji je zaista dobar, bolji je tri posto nego rekordne 2019. godine”, pohvalio se načelnik Đivo Market.

Zahvalio se i svim vijećnicima, općinskim službama, komunalnim tvrtkama koje brinu o zbrinjavanju otpada, o opskrbi vodom i opskrbi gorivom otočana.

“Posebno hvala vatrogascima, kako profesionalnim i dragovoljnim, koji svojim zalaganjem i htijenjem na svojim intervencijama pokazali najveću razinu. Zato imamo naš otok tako zelen i lijep kao što je bio nekad, a nadamo se da će takav i ostati. Želim se zahvaliti ovom prilikom i svim zdravstvenim radnicima koji odrade veliki dio poslova tijekom cijele godine, a pogotovo u jeku turističke sezone kada na Mljetu nije tisuću Mljećana nego je tu i pet tisuća gostiju. Hvala i svima prijateljima u javnoj ustanovi Nacionalni park koji su također svojim radom i zalaganjem uz turističku zajednicu općine Mljet doprinose ovako dobrim turističkim brojkama”, zaključio je načelnik Općina Mljet Đivo Market.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!