[VIDEO] Gastro avantura Odisejevim otokom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica Mljeta predstavlja novi video serijal “Istražite Mljet”, a druga epizoda nosi naziv “Gastro Mljet”. Pridružite nam se na gastronomskom putovanju dok istražujemo ukusne hrane i pića koje otok nudi. Pripremite se da razmazite svoje nepce i otkrijete jedinstvene okuse Mljeta.

Otkrijte kulinarska blaga Mljeta

Smješten usred prekrasnih prirodnih krajolika, otok Mljet ne samo da je poznat po svojoj ljepoti, već nudi i užitak u vrhunskoj kulinarskoj ponudi za posjetitelje. Zahvaljujući plodnom tlu i povoljnoj mediteranskoj klimi, Mljet se može pohvaliti obiljem svježih lokalnih sastojaka koji se koriste u tradicionalnim jelima otoka. Video serijal “Istražite Mljet”, koji je producirala Turistička zajednica Mljeta u suradnji s poznatom produkcijskom kućom LMT Studio iz Dubrovnika, ima za cilj istaknuti prirodne ljepote i atrakcije otoka.

Jedan od vrhunaca kulinarske scene Mljeta je morska hrana. Posjetitelji mogu uživati u svježe ulovljenim ribama i sočnim školjkama, te okusiti blagodati Jadranskog mora kroz jela koja su pažljivo pripremljena s vještinom i stručnošću. Lokalni restorani i konobe na Mljetu poslužuju razne morske delicije, uključujući ukusno pečenu ribu, salatu od hobotnice i poznati crni rižot s tintom sipa.

 Maslinovo ulje

Mljet je također poznat po proizvodnji maslinovog ulja. Maslinici na otoku daju visokokvalitetne masline koje se pažljivo beru i prešaju kako bi se dobilo bogato i aromatično ulje. Lokalno stanovništvo s ponosom njeguje svoje maslinovo ulje, koristeći ga obilato u svojoj kuhinji i nudeći ga posjetiteljima kao pravu delikatesu.

Dok istražujete Mljet, otkrit ćete vinograde otoka koji proizvode izvrsna vina. Vinari na otoku s ljubavlju stvaraju vina koristeći autohtone sorte grožđa koje uspijevaju u jedinstvenom teroaru Mljeta. Uronite u iskustvo kušanja vina, probajući razne crvena, bijela i rose vina otoka te saznajte o tradicijama vinogradarstva koje čine Mljet rajem za ljubitelje vina.

Epizoda “Gastro Mljet”, zajedno s ostalim epizodama serijala “Istražite Mljet”, može se pogledati na službenom YouTube kanalu Turističke zajednice Mljeta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!