U pelješkim općinama provodi se program pomoći starijim osobama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pelješke općine Ston, Janjina i Trpanj, zahvaljujući projektu „Nisi sam“ zaposlile su 13 žena nepovoljnog položaja na tržištu rada. One se brinu za 76 starijih i nemoćnih osoba u lokalnoj zajednici, no tijekom provedbe projekta broj krajnjih korisnika popeo se na 86.

Nova zapošljavanja rezultat su projekta prijavljenog na Poziv „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, u kojem su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2.602.326,52 kuna iz Europskog socijalnog fonda u 100-postotnom intenzitetu potpore.

Odluku je donijelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a Regionalna agencija DUNEA, Općini Ston kao nositelju projekta, pružila je savjetodavnu potporu u pripremi i provedbi projekata namijenjenog zapošljavanju žena starijih od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žena s invaliditetom, žrtvama trgovanja ljudima, liječenim ovisnicama, te ženama žrtvama obiteljskog nasilja i beskućnicama.

Projekt „Nisi sam“, osim što je pridonio rješavanju problema nezaposlenosti i socijalne isključenosti žena u ove tri općine na poluotoku Pelješcu, osnažio je i unaprijedio njihov radni potencijal i nakon završetka projekta, te povećao razinu kvalitete života starijih i nemoćnih, kao i novozaposlenih žena i njihovih obitelji.

Kroz program se na području Republike Hrvatske planiralo zaposliti još tri tisuće žena koje će skrbiti oko 12 tisuća korisnika. Ukupni iznos bespovratnih sredstava koje pruža Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali“ iznosi 400.900.000 kuna, te se prihvatljivi troškovi projekta financiraju u potpunosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!