Predsjednik RH prihvatio pokroviteljstvo na ovogodišnjem Maratonu lađa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas izaslanstvo Udruge lađara Neretve. U izaslanstvu su bili predsjednik Udruge Luka Oršulić, tajnik Luka Liković, predsjednik nadzornog odbora Udruge Ante Šprlje i član nadzornog odbora Božo Zadro.

Predstavnici Udruge lađara Neretve informirali su ga o pripremama za ovogodišnji maraton lađa koji će se održati 12. kolovoza pod pokroviteljstvom Predsjedniku Republike. Zahvalili su predsjedniku Milanoviću na pokroviteljstvu te ga pozvali na maraton lađa, što je on i prihvatio. Tijekom razgovora su naglasili kako je maraton lađa, koji se ove godine održava po 26. put, dobio puni natjecateljski smisao jer će sudjelovati 33 lađe i oko 700 veslača, a očekuje se više od 50.000 gledatelja.

Na sastanku se razgovaralo i o novim aktivnostima Udruge lađara Neretve. Udruga je, naime, kupila brod „Istranka“, jedini sačuvani originalni brod austrougarske mornarice koji je plovio Jadranskim morem te ga planira obnoviti i vratiti u izvorno stanje. Taj brod bio bi dodatna kulturna i turistička atrakcija Udruge lađara Neretve, pri čemu bi služio i za promociju Hrvatske kao tradicionalno pomorske zemlje, što u Udruzi smatraju posebno važnim.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!