ZA KRAJ SEZONE Svjetski poznati brend stiže u Dubrovnik, okupit će trkače iz cijelog svijeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Spartan, poznati organizator najvećih svjetskih utrka s preprekama, krajem ovog mjeseca u Dubrovnik dovodi utrku Spartan Trail Dubrovnik. Spartan Trail Dubrovnik održat će se 28. i 29. listopada, prijave su otvorene do 25. listopada.

Pomicanje vlastitih granica izdržljivosti uz fenomenalni pogled čitavom rutom dobitna su kombinacija koja će zasigurno privući veliki broj posjetitelja i promovirati Dubrovniku u posezoni kroz sport na otvorenom. Ovaj sportski događaj povezat će Konavle, Župu dubrovačku i plato Srđa.

Posebnost ove sportske manifestacije su tri staze različitih duljina: deset, 21 ili 50 kilometara. Na najkraćoj stazi trkače očekuje uspon od 245 metara, na srednjoj od 1073 metra, a na najduljoj će morati prevaliti uspon od čak 2627 metara.

Direktor utrke Du Motion Alen Bošković objasnio je kako je Spartan svjetski brend koji u Dubrovnik dovodi trkače iz cijelog svijeta. Za sad ih se prijavilo oko 200 do 300 koji će trčati atraktivnim dionicama.

Najduža i najimpresivnija dionica započinje u Cavtatu i nastavlja prema naselju Zvekovica, s pogledom na dvadesetkilometarski zid klifova od Cavtata do Molunta. Pogled na otvoreno more odmorit će okrijepiti sudionike koje utrka dalje vodi do franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju, duhovnog i kulturnog središta Konavala, a onda uz vinograde čuvene dubrovačke malvazije.

U Župi dubrovačkoj trasa najdulje utrke spaja se s trasom formata dugog 21 kilometar, koja počinje u Mlinu, na samoj obali, i ide prema vrhu Malaštice, visokom 625 metara, s kojega se pruža prekarasan panoramski pogled na župske uvale i otočiće, Cavtat i hercegovačke planine. Uz planinsku granicu s Bosnom i Hercegovinom staza nastavlja prema Srđu preko Medene doline, Žarkovice i Bosanke do vrha Srđa i spektakularnog pogleda na Grad, Elafite i čitav dubrovački akvatorij.

Cilj utrke se nalazi na platou, nakon utrke sudionici se vraćaju u Dubrovnik.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!