Noćni život i dočeci nove godine u hotelima su bili hit, vremena su se promijenila; evo što sad nude

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije su dočeci Nove godine u hotelima bili posebni događaji koji su se slavili s velikim entuzijazmom i elegancijom. Novogodišnje zabave u hotelima često su se isticale svojim glamurom i svečanim ambijentom, posebice u Dubrovniku gdje su hoteli uvijek bili otvoreni prema domaćem stanovništvu. Takve proslave su bile popularne zbog kombinacije luksuza, vrhunske usluge, ali prvenstveno raznovrsne zabave.

No, vremena su se promijenila. Centar zabave je na Stradunu i svake godine s iščekivanjem čeka se najava tko će pjevati za doček. Osim zabave na otvorenom, mnogi Dubrovčani i posjetitelji radije biraju restorane i kafiće za doček nove godine. Novogodišnje zabave u hotelima danas su manje popularne zbog promjena u društvenim trendovima, načinu života i preferencijama ljudi. Došlo je do promjene trendova pa ljudi često preferiraju manje, intimne proslave, ali i pitanje troškova je jedan od razloga zašto hoteli nisu toliko popularni kao prije. Organizirane hotelske zabave često su skuplje od drugih opcija. Osim toga, došlo je do porasta konkurencije pa tako imamo više noćnih klubova i barova, kao i tematski eventi u restoranima. Sve to nudi često jeftiniju i pristupačniju alternativu hotelskim zabavama. I pitanje radne snage u hotelima jako utječe na ovaj trend pa tako su mnogi hotelski kapaciteti tijekom zimskog perioda zatvoreni jer im se jednostavno ne isplati raditi.

Iako su hotelske novogodišnej zabave rijetkost, u Dubrovniku se još drži hotel Rixos Premuim koji je pripremio vrhunsku zabavu uz nastup najvećih regionalnih zvijezda. Dino Merlin nastupit će 31. prosinca, Petar Grašo – 1. siječnja i Severina – 2. siječnja 2025. godine. Njihova ciljena publika su zasigurno gosti iz regije pa su tako za ove dane od zabave pripremili pakete od četiri i tri noćenja, u kojima nude večere, koncerte, lutriju, brunch. Cijene aranžmana kreću se od 2.771 euro do 6.273 eura.

Ostali dubrovački hoteli nisu u ovom obliku organizirali zabavu, ali mnogi od njih će raditi.

Primjerice, hotel Lero otvoren je tijekom cijele godine.

“Za period Božića imamo jako puno gostiju te smo tu pripremili ponudu tradicionalnih lokalnih jela za domaće i hotelske goste. U periodu Nove godine smo već popunjeni s naših tradicionalnih tržišta i imamo jako malo slobodnog kapaciteta za last minute rezervacije. Klasičan doček 2025. nemamo, imamo bogati buffet uz glazbu uživo do 22 sata te nakon toga naši gosti tradicionalno nastave uživanje u našem Piano baru ili na Stradunu”, kazao nam je direktor prodaje i marketinga Ivan Galov koji se pohvalio kako je ove godine Dubrovnik bio odlično povezan zračnom linijom.

“To se nastavlja i u zimskom periodu. Imamo dogovorenih poslova s mnogih tržišta, prvenstveno Dalekog istoka i susjednih zemalja”, precizirao je Galov iz hotela Lero.
Tijekom zimskih mjeseci Jadranski luksuzni hoteli otvorili su hotel Excelsior i hotel Dubrovnik Palace.

“Oba hotela nude bogat adventski sadržaj s posebnim naglaskom na blagdanske slastice, zimske koktele i adventske kave, a interijeri hotela, bogato ukrašeni, stvaraju toplu i ugodnu atmosferu. Poseban detalj ovogodišnjeg Adventa u hotelu Dubrovnik Palace je kutak za fotografiranje, idealan za stvaranje nezaboravnih blagdanskih uspomena”, naveli su nam na upit o zimskoj ponudi.

Za goste koji žele uživati u dočeku Nove godine, dodali su kako oba hotela pripremaju posebne novogodišnje večere. U hotelu Dubrovnik Palace posjetitelji mogu uživati u buffet večeri, a u hotelu Excelsior, osim gala večere, atmosferu će upotpuniti DJ i saksofonist.

Cijene novogodišnjih paketa ovise o vrsti sobe i broju noćenja, čime se gostima omogućava prilagodba boravka prema vlastitim željama.

I oni su se pohvalili dobrom popunjenošću koja iznosi oko 90 posto u oba hotela, a nadaju se još i boljim brojkama do kraja godine.

Hotel Hilton Imperial na Pilama radit će do 3. siječnja.

“Za ovo razdoblje pripremili smo posebne božićne i novogodišnje jelovnike u restoranu Imperial Terrace, kao i nove slatke delicije u našem hotelskom baru, The Imperial Bar. Sve je upotpunjeno bogatom blagdanskom dekoracijom, zaokružujući doživljaj zimskog Dubrovnika za naše goste i sugrađane”, garantiraju iz hotela Hilton Imperial.

Iako su hotelske novogodišnje zabave nekoć bile simbol glamura i prestiža, moderni trendovi favoriziraju nešto manje formalna okupljanja, ali i pristupačne oblike zabave. Povratak popularnosti dočeka u hotelima mogao bi se dogoditi ako hoteli uspiju prilagoditi svoje programe novim generacijama i njihovim preferencijama. Ili pak ako se promijene trendovi u turizmu pa hotelijeri budu prinuđeni okrenuti se domaćem stanovništvu.

Foto: Hilton Imperial

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!