Osniva se KUD “Sveti Stipan”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sa željom i namjerom promicanja kulturno umjetničkog amaterizma, prikupljanja i čuvanja narodnog blaga i ostalog povijesnog nasljeđa  opuzenskog kraja, Slivna i doline Neretve u Opuzenu je osnovano Kulturno umjetničkog društvo „Sveti Stipan“.

Područje djelovanja Udruge sukladno ciljevima je kultura i umjetnost na polju kulturne baštine i izvedbenih djelatnosti što uključuje zaštitu materijalne i nematerijalne tradicijske kulturne baštine i kulturno-umjetnički (glazbeno-scenski) amaterizam.

Udruga u koju se mogu upisati svi stariji od tri godine imat će više sekcija.  To su folklorna, tradicijska pjevačka i to muška, ženska i mješovita, zatim dječje, te one tradicijskih instrumenata, mandolinski orkestar, dramska i sekcija pučkog teatra, sekcija rukotvorina, likovna, te STEM sekcija.

Osnivačka skupština KUD-a „Sveti Stipan“ Opuzen će se održati u prvoj polovici veljače. Članovi Inicijalnog odbora su  Valentina Peršin Čubranić, Anamarija Čović, Zvonko Tošić, Bernarda Prović, Nevena Mataga,  Miroslav Vidović,  Stanka Prović, Tome Dujmović, Čedo Vučković i Nikolina Luketić Delija.

Za učlanjenje je potrebno popuniti pristupnice koje imaju članovi Inicijalnog odbora. Njihova poruka je: „Zakorači u tradiciju našem mista, uključi se u rad  KUD-a „Sveti Stipan“ Opuzen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!