[FOTO] Camino Korčula nije samo put, već prilika za duboko osobno iskustvo i povezivanje s prirodom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uzbudljiv vikend od 1. do 3. prosinca označio je otvorenje Camino Korčula, novog hodočasničkog puta smještenog na predivnom Jadranu.

Ova jedinstvena staza privukla je sudionike ne samo iz Hrvatske, već i iz Bosne i Hercegovine, Francuske i Portugala, stvarajući međunarodnu atmosferu zajedništva.

Više od sto entuzijastičnih pojedinaca tijekom tri nezaboravna dana hodalo je kroz slikovite dionice Camino Korčula, istražujući bogatu kulturnu i prirodnu baštinu otoka.

Događanje je bilo obogaćeno raznolikim aktivnostima, uključujući druženje, zajedničke molitve, inspirativne govore, svete mise i svečani blagoslov svetog Jakova.

Kulminacija hodočašća dogodila se u crkvi u Veloj Luci, gdje je župnik don Hrvoje Katušić zajedno s Marijom Pražen iz Bratovštine svetog Jakova Hrvatska svečano dodijelio Compostele – potvrde o uspješno završenom hodočašću. Taj trenutak označavao je ne samo fizičko, već i duhovno putovanje koje su sudionici prošli.

Dodatnu radost hodočasnicima je svojim pozdravom i zazivom zagovornom svetog Jakova izmamio pozdrav dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića kojeg je prenijela Marija.

Camino Korčula nije samo put, već prilika za duboko osobno iskustvo, povezivanje s prirodom i drugima te otkrivanje bogatstava tradicije.

Ovaj događaj otvara vrata novim avanturama i duhovnim spoznajama, pozivajući hodočasnike da istraže jedinstvenu ljepotu i duhovnost ovog fascinantnog hodočasničkog puta na Jadranu.

Camino Korčula projekt je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Korčula, Turističkim zajednicama otoka Korčule i i Bratovštine sv. Jakova, službenog hrvatskog predstavnika u središnjoj i najstarijoj Camino instituciji – Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj.

Fotografije: Andro Tasovac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!