Političari iz Ploča: “Čovjeka ne treba razapeti, ali sve bi se zataškalo da mediji nisu počeli propitivati. Cijelo Gradsko vijeće treba testirati na drogu!”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča, SDP-ov Aleksandar Ostojić, prošlog je tjedna uhvaćen s opasnom drogom nakon čega je podnio ostavku.

Pitali smo i pločanske političare što misle o Ostojićevoj aferi s drogom.

Iz Pločanske stranke Darjan Barbir je komentirao kako je iznenađen ovim slučajem.

“Nisam to očekivao od predsjednika Gradskog vijeća… No mislim kako je on, kao javna osoba, postupio moralno i pravilno po pitanju ostavke. A sad što se tiče tog nemilo događaja, to je osobna stvar. Izjava gradonačelnika i njegovog stranačkog kolege Miša Krstičevića je neutralna, to je njihov član i sad mu nije lako, oni mu moraju biti potpora na ljudskoj razini. Ostojić i ja smo imali korektnu suradnju, koliko to može biti budući da sam ja oporba, u nekim stvarima smo se slagali, ali u nekima ne. Čovjeka koji je na koljenima ne treba sad gaziti”, kazao je Darjan Barbir.

Njegov kolega, gradski vijećnik iz HSS-a Zdenko Mateljak također je iznenađen vezom Ostojića s drogom, a ponudio je i zanimljivo rješenje.

“Poznajem ga, dobar je momak, fino se javi… Treba ovo preispitati je li istina, što se dogodilo i kako je do toga došlo. Da bi se Gradsko vijeće i Grad ploče oprali od ove situacije i da se razbiju sve sumnje predložio bih da svi vijećnici i stručne službe, uključujući i gradonačelnika i zamjenika, pođu na testiranje na droge. To je jedino rješenje da razbijemo tu famu da je Gradsko vijeće drogirano”, predložio je Mateljak te dodao kako Ostojića sad ne treba “razapeti”.

Ante Šendo iz Mosta kratko nam je kazao kako nema komentara na ovaj događaj.

“Svatko pase travu za se”, bio je kratak Šendo.

Pitali smo i gradonačelnika Miša Krstičevića, inače šefa županijskog SDP-a, za komentar o slučaju Ostojić.

“Bivši predsjednik Gradskog vijeća o počinjenom prekršaju obavijestio je prvi naredni radni dan te istovremeno podnio ostavku”, bio je kratak Krstičević te nas uputio na priopćenje koje su poslali jučer. Krstičević je tom priopćenuju poručio kako ga je Ostojić informirao o razlozima podnošenja ostavke.

“Smatram da je odluka koju je donio jedina ispravna. Zahvaljujem mu na dosadašnjem obnašanju dužnosti. O novom predsjedniku odlučit će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Predsjednik HDZ Grada Ploča Ivan Škarić iznenađen je ovim slučajem.

“Umjesto da na naslovnicama medija o Pločama  slušamo o pozitivnim promjenama i novim projektima, imamo ovakve vijesti. U najmanju ruku je sramotno i nedopustivo da predstavnike gradske vlasti usred bijela dana u centru grada policija uhvati s nemalom količinom opasne droge. Ono što je još sramotnije jest da gradonačelnik ni u jednom trenutku nije osudio čin svog predsjednika Gradskog vijeća već je samo formalno prihvatio njegovu ostavku, tek nakon što je cijela priča došla do medija. I to nekoliko dana nakon događaja. Što to znači? Da nisu mediji počeli propitivati, ne bi se ni dala ostavka niti bi je gradonačelnik zatražio?”, zapitao se Ivan Škarić.

“Šutnja i indiferentnost obično znači odobravanje što u konačnici dovodi do toga da ovakvo ponašanje postane društveno prihvatljivo. Ovo je tema oko koje ne smijemo tražiti kompromis i trebamo jasno i glasno reći da ovo nije normalno i da ovo nije, niti će ikada biti slika našeg grada!”, poručio je predsjednik HDZ Grada Ploča Ivan Škarić.

Podsjetimo, Aleksandar Ostojić je prošloga tjedna uhvaćen s pola grama crystal metha, inače opasne sintetičke droge koju je tijekom šetnje odbacio jer ga je policija namjeravala pregledati. Taj potez kod službenika nije prošao pa je ubrzo morao priznati kako je paketić njegov nakon čega je završio na ispitivanju i dobio prekršajnu prijavu. Nakon što je Jug info objavio ovu priču, iz Grada Ploča stigao je mail, bez detaljnih objašnjenja, kako Ostojić podnosi ostavku.

Bivši predsjednik pločanskog Gradskog vijeća inače je član SDP-a, bio je predsjednik Mjesnog ogranka Peračko Blato, a funkciju predsjednika Gradskog vijeća obnašao je od 2021. godine. Zaposlen je u Carini kao službenik. Osobe koje ga poznaju govore kako je miran, obiteljski čovjek kojega nikad ne bi povezali s drogom.

DOZNAJEMO! Predsjednik Gradskog vijeća uhvaćen s drogom. Završio na policiji

NAKON AFERE S DROGOM Ostojić podnio ostavku na mjesto člana i predsjednika Gradskog vijeća

Tko je političar s juga kod kojeg je pronađena droga: SDP-ovac, carinik, obiteljski čovjek…


PODIJELI S PRIJATELJIMA!