Dom zdravlja Korčula dobio novi uređaj za ultrazvuk abdomena i štitnjače

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Domu zdravlja Korčula uručen je novi medicinski uređaj za ultrazvuk abdomena i štitnjače vrijedan gotovo 40 tisuća eura.

“Ovim se putem želim zahvaliti udruzi Korčulansko-pelješko srce koja nam je donirala ultrazvuk prije više od deset godina i s kojim smo se do danas koristili. Kako je tehnika UZV dijagnostike znatno napredovala, tako stariji uređaji nemaju performanse kao novi i moderni. Novi je ultrazvuk financirao Grad Korčula s dvije trećine iznosa, a ostatak Dubrovačko-neretvanska županija“, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Sebastijan Fabris.

Predstavljanju uređaja nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović.

“Ovim ultrazvukom omogućit će se bolja zdravstvena zaštita s ciljem što ranijeg otkrivanja malignih bolesti. Zbog toga smo dodatno zadovoljni, hvala i Gradu Korčuli na potpori, a županija će i dalje, sukladno mogućnostima, nastaviti ulagati u zdravstvene ustanove na svom području. Uskoro očekujemo primopredaju još jednog medicinskog aparata za DZ Korčula, u suradnji Ministarstva zdravstva i naše županije uskoro će se realizirati kupnja modernog CT uređaja“, najavila je pročelnica Popović.

Predstavljanju je nazočila i gradonačelnica Korčule Nika Silić Maroević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!