Načelnik Lasić: Apokaliptične najave o propadanju sezone jednostavno nisu točne!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička sezona je više nego dobra na području Općine Konavle, pokazuju podaci konavoske Turističke zajednice.

U odnosu na lanjski lipanj imamo 13 posto više noćenja, a u odnosu na isto razdoblje 2019. godine dosegli smo 85 posto tadašnjih noćenja.

Od početka godine do 25. lipnja, u odnosu na isto razdoblje lani, porast broja noćenja je 30 posto (hoteli +38 posto, privatni smještaj +21 posto).

Također, od početka godine do 25 lipnja u odnosu na isto razdoblje predpandemijske 2019. godine, bilježimo ostvarenih 86 posto tadašnjih noćenja od čega su hoteli na 85 posto, a privatni smještaj na 89 posto.

Na dan 25 lipnja 2019. godine u Konavlima je bilo 4620 gostiju, 2022. godine njih 3840, a ove godine 4.350 gostiju.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić istaknuo je kako je zadovoljan tijekom turističke sezone te dodao kako su ove brojke pokazatelj da se turizam oporavlja i približava predpandemijskim godinama.

”Usprkos nekim apokaliptičnim najavama koje možemo čitati kroz medije, sezona nam ne propada. Istina, dio kapaciteta, naročito u privatnom smještaju je ostao djelomično prazan, ali treba imati na umu da je samo na našem području od 2019. do danas 400 kreveta više u Konavlima. Vjerujem da je proporcionalno slična situacija i u drugim dijelovima Hrvatske stoga nas to ne treba toliko ni čuditi niti zabrinjavati”, rekao je načelnik Lasić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!