Dok nevrijeme tutnji Hrvatskom, jug uživa u ugodnim ljetnim radostima: ‘Sve je sjelo na svoje mjesto!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je jučer tri sjeverne županije i Grad Zagreb, ostavljajući za sobom srušena stabla i električne vodove dok je u Zagrebu jedna osoba ozlijeđena.

Dok je sjever Hrvatske zahvaćen nevremenom, na jugu je priča u potpunosti drugačija. Naime, ugodno i lijepo vrijeme nas prati sve ovo dane, jedino sparina zadaje glavobolju onima kojima to smeta. Prognostičar Kristijan Božarov za Radio Ragusu najavio je kakvo nas vrijeme čeka sutra i idući tjedan.

“Jutro će biti većinom sunčano, ali uz umjerenu buru koja će dobro doći, pročistiti zrak, razbistriti atmosferu uz one nekakve mutnoće koje smo imali zadnjih dana. Nastavak dana donosi nam također lijepo vrijeme, prevladavat će suho i sunčano, a ova umjerena bura koja nas čeka u nedjelju, ponegdje na udare i pojačana bura, sredinom dana će oslabjeti i okrenuti na slab do umjereni jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Uz obilje sunca i ne previše vjetra ipak će temperatura zraka postepeno rasti i u poslijepodnevnim satima u većem djelu županije lovimo 30 stupnjeva u hladu, ali bit će manje vlažnosti i osjećat će se ugodnije vrijeme nego u prethodnim danima”, kazao je Božarov.

Početak tjedna, navodi on, nosi nam povoljne vremenske prilike.

“Ponedjeljak će biti suh i sunčan, ujutro slaba do umjerena bura, tijekom dana vjetar s mora umjerene jačine, a temperature zraka bez veće promjene. Ujutro nas očekuje oko 20, a u zaleđu oko 15, a poslijepodne oko 31 do 32 stupnja”, kazao je Kristijan Božarov.

“Čini se da i u utorak nastavljamo sa suhim, sunčanim, vrućim ljetnim vremenom s 30 u hladu što će nam biti redovita pojava, gotovo svakodnevno. Ljeto je uzelo stvar u svoje ruke, uživajte u njemu. Temperatura mora je od 23 do 25 stupnjeva, pogodna za kupanje, tako da je sve nekako sjelo na svoje mjesto”, zaključio je za Ragusu Kristijan Božarov.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!