Osmaši iz Vele Luke napravili kaos, načelnica poslala oštru poruku: Treba im objasniti što su učinili i koje su posljedice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je bio je zadnji dan škole što je očekivano izazvalo puno veselja kod učenika svih razreda, a posebno osmaša kojima je to ujedno i zadnji dan u osnovnoj školi. Veselje i radost ponekad izmaknu kontroli pa mladi u euforiji nerijetko pretjeraju zbog čega nastane kaos.

Primjer takvog incidenta dogodio se jučer u Veloj Luci zbog čega je reagirala i općinska načelnica čiju objavu prenosimo u cijelosti:

“Mladost, ludost, zafrkancija, zabava… činili smo to generacijama i dobro je da se mladi zabavljaju. Mi smo tu da ih pazimo i nikada nam nije teško pomoći im, počistiti za njima ili ispraviti neke sitne nepodobštine. Problem je kad nastanu ovakve situacije koje nisu iz kategorije “nekome je slučajno ispalo malo boje na javnu površinu ili školu ”, već je ovo što se dogodilo danas svjesno uništavanje općinskog dobra. Uz šok, nevjericu i razočaranje doći će i poveći račun za sanaciju jer ovo čišćenje se ne može izvesti klasičnim pranjem.

Dakle, ovo nije više šala, već vandalizam i pred tim ne možemo niti ćemo zatvoriti oči. Općinske službe su se obratile nadležnim službama za koje se nadam se da će pomoći da se izdvoje i kazne ne/odgovorni pojedinci te naplati šteta. Njima svakako treba objasniti što su učinili i koje su posljedice. Ne mislim da je dobro da radimo javna prozivanja, a još manje da stigmatiziramo cijelu generaciju osmaša pa se nadam da će nadležne službe riješiti ovu situaciju. Nažalost, neka ovo bude i pouka svima ubuduće kako se ne treba zabavljati. Ima sto drugih načina”, poručila je načelnica Vele Luke Katarina Gugić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!