[VIDEO] Klapa Kaše ima pravi ljetni hit

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Prvi singl klape Kaše ovoga ljeta je tu – nadamo se kako imamo pravu ljetnu, veselu pjesmu koja će se pjevati diljem Dalmacije, diljem Hrvatske. Ovom pjesmom započeli smo suradnju s velikim Krstom Jurasom, za kojim su desetljeća svima znanih hitova i pjesama koje su pjevale sve generacije”, poručio je Vicko Dragojević u ime klape Kaše povodom izlaska novog singla “Ti si moja sudbina”. Za vrijeme snimanja spota pjesma je već oduševila Dubrovčane i njihove turiste, a neki su u novom spotu i zapjevali.

Glazbu novog singla klape Kaše, uobičajeno, potpisuje Vicko Dragojević, a stihove je napisao jedan od najvećih hrvatskih autora, veliki Krste Juras koji stoji iza hitova kao što su “Dalmacija u mom oku”, “Šibenska balada”, “Dva su zrna grožđa”, “Samo moru virujen”… Za aranžman su zaslužni Vicko Dragojević i Hrvoje Domazet, koji je pjesmu i snimio, miksao i masterirao.

S pjesmom “Ti si moja sudbina” klapa će nastupiti na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu ovoga ljeta. Zaigranu, ljetnu atmosferu pjesme dočarava i spot snimljen pod redateljskom palicom Dominika Miljaka, a zanimljivo je kako su u spotu sudjelovali dubrovački turisti, koji su na Stradunu i na zidinama s klapom otpjevali stihove.

Klapska pjesma autentična je za Dalmaciju. Na prvo slušanje oduševljava turiste svojom jedinstvenom glazbenom ljepotom. Tako se i nova pjesma svidjela slučajnim prolaznicima za vrijeme snimanja spota.

“Prilikom snimanja odlučili smo u sve uključiti turiste, i oni su to objeručke prihvatili”, poručio je Vicko i dodao, “Tako su s nama pjevali i Colleen McCallum, Victoria Tu i Felix Lui, kao i Ryan i Alexis Diehl – turisti iz čitavog svijeta koji su se uhvatili u koštac s izgovorom riječi. Bilo je jako veselo, i vjerujemo kako su iz Dubrovnik ponijeli uspomenu za čitav život.”

Novu pjesmu izvest će 21. srpnja u Kaštel Kambelovcu na Kaštelanskom điru, natjecateljskoj večeri festivala Večeri dalmatinske pisme. Da će im ovo biti odlično ljeto dala je naslutiti i Brončana plaketa – nagrada stručnog žirija koju je Kaše osvojila na Večeri novih skladbi 58. Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Izveli su “Miholjice”, skladatelja Vicka Dragojevića i autora stihova Iva Vojnovića. Isto tako, uz brojne koncertne nastupe ovog ljeta, u kolovozu će nastupiti na Večerima dalmatinske šansone Šibenik.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!