[FOTO] Najmlađi uživali u crtanju 3D olovkama, stvarali mala remek-djela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura protekla dva dana (3. i 4. srpnja) održali su četiri radionice crtanja 3D olovkama. Na uvijek popularnim radionicama sudjelovalo je preko 50 djece, a većina njih aktivna je i na ostalim radionicama koje se održavaju za vrijeme ljetnih praznika u Centru za djecu, mlade i obitelji Dubrovnik, u sklopu STEM ljeta u ZTK.

Polaznici radionica su uz pomoć plastike koja se zagrijava u 3D olovci, koristeći predloške, izrađivali 2D i 3D predmete poput naočala, maski, gitara, leptira, cvjetova, zvijezda, panda, autića, helikoptera, Eiffelovog tornja… Na taj način razvijali su kreativnost, inovativnost i tehničke vještine, a na kraju su svoje radove zadržali.

Iduću srijedu i četvrtak, 10. i 11. srpnja u 9:30 i 11 sati slijede radionice robotike i programiranja bez ekrana za djecu od 5 godina, predškolce i učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti na www.ztk-du.hr/stem-ljeto/.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!