Autorski Jazz koncert Bonačić/ Corvino/ Lipić u Kneževom dvoru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jazz koncertom Bonačić/ Corvino/ Lipić u srijedu 08. svibnja u 20,30 sati u atriju Kneževa dvora u Dubrovniku predstavit će novi album. Koncertom će se ujedno obilježiti 25 godina djelovanja Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik, a ulaz je slobodan.

Suradnja ovo troje glazbenika i autora započela je 2016. godine, dok Ivan Bonačić (flauta, tenor saksofon) i Pipo Corvino (gitarski sintisajzer) nižu suradnje još od studentskih dana na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu. 

„Pipo i ja smo u Grazu svirali koncerte koji nisu bili ni približni ovome što danas sviramo. Tad smo htjeli svirati samo balade, lagane stvari i improvizirati, a to se nastavilo u Art radionici Lazareti u Dubrovniku, gdje smo imali nekoliko koncerata, dok sam s Viktorom prvi put surađivao na albumu Kraken. Ideja da napravimo ovakav album, na kojem ćemo se sva trojica autorski predstaviti nastala je davno, a sad se i realizirala“, rekao je Bonačić kojemu je ovo, nakon dva autorska albuma, Kraken iz 2017. i Dream Avery iz 2022., prvi koautorski album. 

Na koncertu će se moći čuti devet kompozicija među kojima „Backwater“ i „Tilia“ potpisuje Pippo Corvino, „Rivulet“ i „Cat's Paw“ – Viktor Lipić, a „Fading“ i „Rays of Hope“ – Ivan Bonačić. Preostale tri kompozicije su zajedničke improvizacije nastale u trenutku snimanja.

„Ovo je prvi put da ćemo kao jazz trio nastupiti u Kneževom dvoru, posebnom mjestu gdje se uglavnom svira klasika. Vidjet ćemo kako će se ljudima svidjeti. Nadam se da će im biti lijepo, jer ćemo stvoriti laganu i akustičnu atmosferu, kako je i primjereno tom mjestu“, kazao je Bonačić i pozvao zainteresirane da se pridruže. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!