[FOTO] Mali Karneval Fest Cavtat oduševio maskama, kostimima, pjesmom i plesom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

I ove godine, 37. put po redu, održan je Mali Karneval Fest Cavtat na kojem su prisutni uživali u lijepom vremenu te raznovrsnim maskama i kostimima. Uz grupne maske vrtićkih skupina vrtića Konavle te nižih razreda O.Š. Cavtat, maškarane su bile i plesne skupine te Cavtatske mažoretke.

Povorka se formirala ispred hotela Croatia, koji je i ove godine bio domaćin, te se vesela, šarena povorka, predvođena Cavtatskim mažoretkama uputila prema dvorani gdje ih je čekao Mali Orkestar od Festa koji je s malenim pjevačima i ove godine pripremio dobro poznate karnevalske pjesme, koje sve vrate u djetinjstvo i dane karnevala.

Jako puno radosti, veselja ali i truda, kako djece, tako i njihovih roditelja, odgajatelja i učitelja je uloženo u svaku masku, a i točke kroz koje su se skupine predstavile. Zebre, snjegovići, sovice, prometni znakovi, abeceda, domino, satovi, miševi i mačke naglavačke, milijunaši, likovi iz filma Dr. Dolittle te mnoge druge maskice od prinčeva i princeza, Disney junakinja i junaka, gusara, mornara, kauboja, Indijanaca. Sve su ove maske zablistale, te bile zvijezde nedjeljnog popodneva u Cavtatu, a jednakim su sjajem zablistale i mažoretke te plesne skupine Lazareti, Studio Stage i Zumba by Mia.

Pjevalo se i balalo, tradicionalni Pačji ples, Čičak i Rašpa, ali se nije odoljelo ni novijim ritmovima i plesnim pokretima i koracima.

“Još uvijek smo svi skupa pod dojmom, oduševljeni brojem maškara i maškarica koje su nam uveličale ovaj dan svojim dolaskom i veseljem, te nam tako još jednom, po tko zna koji put, dale do znanja da i dalje idemo stazama tradicije te radimo i stvaramo nešto dobro i u vremenu u kojem živimo. Nadamo se kako ćemo nastaviti u tom tonu i u vremenu koje dolazi. A upravo je to bit tradicije! Ovim putem zahvaljujemo svima koji su došli, te svima onima koji su sudjelovali na bilo koji način”, poručili su organizatori – Turistička zajednica Općine Konavle, Udruga Mame Cavtat i Karnevalska udruga Dominali.

Pred njima su još tradicionalna Maškarata od ferala, Dominali, koja će se održati 8. veljače u 19:00 sati u Domu kulture u Cavtatu, uz tradicionalnu povorku kroz Cavtat, te šporke makarule i ples uz DJ Bačvara, a za Ultime od karnevala, 13. veljače. koji će se održati u hotelu Croatia s početkom u 20:00 sati garantiraju odličnu zabavu uz bend “Sabiancello” te DJ Bačvara.

Sve maškarane zabave su humanitarnog karaktera, a ove godine prihodi su namijenjeni grupi “Srcem za Konavle”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!