MALO VIŠE OD DUBROVAČKOG LUKSUZA Ovo su najskuplji kvadrati na čitavom Balkanu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kada je agent za nekretnine Luka Stokić objavio na društvenim mrežama video snimljen u jednom stanu u Kuli Beograd, izazvao je lavinu komentara. Video su prenijeli gotovo svi mediji u regiji, a ljudi nisu mogli prestati komentirati interijer i pogled iz stana u trenutačno najskupljoj zgradi u Srbiji gdje je cijena četvornog metra vrtoglavnih 11.475 eura. To je, prema izvještaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) o stanju na tržištu nepokretnosti za prvo polugodište 2023. godine, cijena najskupljeg četvornog metra u Srbiji, u Kuli Beograd. Stan je prodan, piše Jutarnji list.

– Kupnjom ovih stanova kupci dobivaju jedinstveni životni stil koji podrazumijeva stanovanje na najprestižnijoj adresi u gradu, kao i sadržaje i usluge hotela St. Regis – kažu iz Kule Beograd.

Visoka 168 metara i s 42 kata, ova građevina službeno je najviša zgrada u Srbiji i na zapadnom Balkanu. Prvih 11 katova zauzima hotel The St. Regis Belgrade, najluksuzniji brend iz portfelja lanca hotela i rezidencija Marriott International. Katove od 14. do 39. zauzimaju The Residences at The St. Regis Belgrade, prvi brendirani luksuzni stanovi St. Regis u jugoistočnoj Europi, odnosno tek drugi na Starom kontinentu. Ukupno će biti 119 hotelskih soba i apartmana različite kvadrature te 220 brendiranih rezidencija St. Regis površine od 56 do 175 četvornih metara. Na 40. katu bit će restoran.

Kula Beograd počiva na velikoj betonskoj ploči, čija je debljina na mjestima 6,5 metara. Ploču su izlijevali 42 sata bez prestanka i utrošili oko 5000 kubika betona. Ovo je najveća količina betona izlivena u jednom komadu u Srbiji i regiji. Ukupno je ugrađeno gotovo 900 tisuća kilograma armature, donosi Jutarnji list.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!