Jedno sasvim drugačije mjesto u gradu: Diverso nije turistička klopka!
Street food restorani posljednjih su godina postali pravi hit.
Užurbani gradski ritam i turističke gužve mnogima su učinile ovaj format restorana omiljenim jer tako mogu uživati u laganoj hrani koja je relativno brzo pripremljena. Ako želite pojesti nešto zdravo, kvalitetno i svježe, kod autobusnog kolodvora na Kantafigu je otvoren street food restoran Diverso koji u ponudi ima jednostavne i jako ukusne zalogaje.
Ideja otvaranja ovog koncepta restorana bila je strast vlasnika braće Denisa i Enesa Avdić prema hrani, ali i rezultat bogatog iskustva koje su stekli radeći u ugostiteljstvu. Čim mu se ukazala prilika, okupio je izvrsnu ekipu, kreirali su doista poseban meni i otvorili Diverso. Porazgovarali smo s poznatim chefovima, Tihomirom Krklecom i Mariom Mandarićem, koji su s ekipom iz Diversa radili na osmišljavanju malo drugačijih jela koja se nude u Dubrovniku.
Sve namirnice su domaće, a velika se pažnja pridaje kvaliteti mesa i svježoj ribi koja se nabavlja od lokalnih ribara. U Diversu tako možete pronaći jednostavne i brze zalogaje poput super burgera, svježih i bogatih salata, club sendviča, a poseban specijalitet je mediteranski bowl.
Hrana na višoj razini
Chef Tihomir Krklec ispričao nam je kako je u Dubrovnik došao kao tehnička i kreativna podrška.
„U Diversu smo pazili na sve prilikom kreiranja menija – od temperature, kvalitete namirnica pa sve do izgleda konačnog proizvoda. Cilj nam je bio da hranu podignemo na još veću razini i mislim da smo u tome uspjeli. Recepturu smo prilagoditi, a sve što je u ponudi radi se u restoranu – od peciva, mljevenja mesa, dodavanja začina… Ništa nije kupovno, sve je hand i home made“, ispričao je chef Tihomir Krklec.
Posebno je ponosan na burgere. Naime, mesni su od čiste junetine s balansiranim omjerom masnoće i mesa koji vode do odličnog okusa, savršene su mekoće upakirani u domaće pecivo s vrhunskim umacima koji su u konačnici nositelji cijelog jela. Specijalitet su riblji burgeri od svježe ribe uz dodatke poput pancete koja na poseban način ‘podiže’ ovo jelo. Street food je inače baziran na jednom grizu koji u sebi mora imati sve – umak, meso i dobar kruh, a upravo je to osvojilo goste Diversa.
Chef Tihomir izdvojio je svog favorita, a to je Mediteranski bowl.
Dubrovniku je bio potreban dobar street food
„To mi je najdraže jelo koje smo kreirali. U njemu možete pronaći bulgur kuhan u temeljcu s različitim salatama, maslinama, a u sredini je sitna pržena riba i kozice, a preko svega toga je domaći tartar. To je jedna velika salata savršenog okusa“, kazao je chef Krklec koji je veliki ljubitelj street food restorana.
„Dobar i kvalitetan street food restoran je bio potreban Dubrovniku. Turizam je gastronomiju podigao na visoki novi tako da brza hrana više ne mora biti sinonim za nekvalitetno “, smatra chef Tihomir Krklec.
Da Diverso nudi autentično iskustvo potvrdio nam je i chef Mario Mandarić koji je bio jedan od kreatora menija. Ovaj poziv je prihvatio, ističe on, zbog odlične gastronomske priče i dobre ekipe.
„Proveli smo skupa nekoliko dana, zezali se i kuhali, a pri tome smo stvorili dobru uličnu hranu s dušom koja je kvalitetna. Nije to ništa pretenciozno i komplicirano nego zaista ukusna i vizualno super jela. Diverso je drugačiji po tome zato što oni nisu turistička klopka poput brojnih restorana i fast foodova po jadranskoj obali s najjeftinijim namirnicama koji su otvoreni samo da se namaknu pare. Diverso stvarno nije takav. Oni koriste skupe, kvalitetne i lokalne namirnice. Sva hrana im je extra!“, istaknuo je chef Mario Mandarić.
Pratite ih na TikToku, Instagramu i prvom prilikom navratite i uvjerite se da je Diverso, kako mu samo ime govori, potpuno drugačiji od drugih.
Dodatne informacije:
Lokacija: Obala Ivana Pavla II. 52
Radno vrijeme: od 14 do 2 sata ujutro, a dostava: od 16 do 2 sata
Telefon: 091 911 2894
Popust za domaće -20%