Vaterpolistice su ostvarile povijesni rezultat, ali je opstanak ženskog vaterpola ipak pod velikim upitnikom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija u kategoriji U16 osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Turskoj. Riječ je o povijesnom uspjehu hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije jer do sada u niti jednom uzrastu vaterpolistice nisu stigle do polufinala, nikad nisu bile u krugu četiri najbolja sastava bilo na kontinentu ili na svjetskoj razini, a ovaj veliki rezultat za Soundset Ragusu je komentirao i trener Ženskog vaterpolskog kluba Jug Siniša Zonić.

 

“Pratio sam sve utakmice i jako sam zadovoljan curama i cijelom kategorijom U16 koja je postigla najveći do sad uspjeh u ženskom vaterpolu do sada. Čast mi je i to što je od 15 cura u reprezentaciji čak pet iz našeg kluba iz Juga” kaže Zonić.

 

Vaterpolo se općenito smatra ženskim sportom, a i interes cura varira od godine do godine, a bilo je vremena kad se nije igrala prva liga zbog nedostatka cura.

 

“Ovo je time i veći uspjeh i rezultat kad se pogleda kakva je hrvatska liga koja se sastoji samo od šest klubova. Što se tiče Juga jedno vrijeme nismo igrali prvu ligu jer je nedostajalo igračica. Budućnost ženskog vaterpola u Dubrovniku ovisi o samom broju i interesu igračica tako da smatram da se treba sastat uprava i vidjet što i kako dalje jer za nešto više bi trebala i pokoja starija i iskusnija igračica iako su mlade cure koje imamo su s godinama starije i zrelije. Problem Dubrovnika je u tome što cure nakon srednje škole odlaze na studiranje u Split i Zagreb tako da nismo na okupu što je velika mana.” zaključio je Zonić.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!