FOTO: Najmlađi teniski prvaci iz 38 zemalja natječu se u Dubrovniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otvoren je 10. Međunarodni teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl za uzraste do 11 i do 13 godina. Na turniru, koji se do 14. srpnja održava u Gospinom polju i na teniskim terenima hotela Valamar na Babinom kuku, ove godine sudjeluje 139 djece iz 38 zemalja svijeta

“Ta su djeca većinom državni prvaci svojih zemalja, dok neke zemlje organiziraju i kvalifikacijske turnire kako bi na našem turniru najbolje predstavili svoj nacionalni rad, pa već sad možemo reći da je ovo neslužbeno prvenstvo svijeta za taj uzrast. Tu su skauti, treneri i obitelji igrača. Atmosfera je sjajna!” rekao je direktor turnira Pasko Barović.

Na dosadašnjih devet izdanja turnira sudjelovalo je ukupno više od tisuću i pol malih tenisača iz 70 zemalja svijeta, a neke od njih danas gledamo i na najvećim svjetskim turnirima, poput Filipinke Alexandre Eala, koja je 2015. osvojila Gospino polje, a 2022. juniorski US Open, te bila svjetski broj dva u juniorskoj konkurenciji.

“Jakub Menšík je najmlađi igrač u top sto na ATP ljestvici i najveća nada svjetskog tenisa. On je kao dječak nastupio na našem turniru i svake godine igračima poželi sreću. Njemu, ali i drugima Dubrovnik je ostao u lijepom sjećanju, a mi se trudimo da kroz tih sedam dana turnira djeca uživaju u ljepoti tenisa, ali i da se upoznaju s ljepotama Dubrovnika” rekao je Barović i dodao kako je s prvih deset godina Dubrovnik DUB Bowla, unatoč infrastrukturnim i ostalim izazovima, i više nego zadovoljan.

“Uspjeli smo u našem najvećem naumu, a to je da napravimo tradiciju tenisa u Dubrovniku, da tenisači TK Ragusa na svojim terenima mogu odmjeriti snage s najboljim igračima svijeta. Ponosni smo na činjenicu da u ovih deset godina imamo dosta prvaka iz TK Ragusa, a i ove godine imamo svoju djecu koja će nastupiti. Puno je izazova, međutim kad imate pravu ekipu i kad imate dobru atmosferu u klubu, ništa nije teško” istaknuo je Barović te pozvao sve ljubitelje tenisa na mečeve.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!