[FOTO/VIDEO] Leipzig je prepun Hrvatskih navijača i večeras će dominirati na stadionu. Jedva se pronađe koji Talijan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Večeras s početkom u 21 sat u Leipzigu se igra odlučujuća utakmica između Hrvatske i Italije. Iako se već danima ističe činjenica kako do sad nismo izgubili niti jednu utakmicu od susjeda Talijana s obzirom na igru kakvu smo pokazali u prvih 180 minuta Eura mogla bi ovo bit izazovna utakmica.

No, bez obzira na rezultat kakav će večeras biti hrvatski navijači preplavili su ulice Leipziga kazao je u javljanju uživo za Soundset Ragusu nakladnik i filmski producent Miljenko Manjkas koji je u ovom njemačkom gradiću još od četvrtka. Inače, Manjkas iza sebe ima preko pedeset gostovanja s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom te na desetak velikih natjecanja.

“Navijači su već okupirali središte grada i to je već počelo od prekjučer navečer i danas je cijeli dan odlična atmosfera. Mislim da sam sreo tek nekoliko Talijana do sada, a ovdje sam već četiri dana. Hrvata je jako puno i onih koji su doputovali na samu utakmicu, ali i onih koji su iseljenici i tu žive inače, tako da misli da će Hrvati opet dominirat na tribinama”, priča Manjkas i ističe kako se osim s navijačima sreo i s ponekim Hrvatom koji živi u ovom malom njemačkom gradiću.

“Zapravo je malo Hrvata u Leipzigu koji baš tu žive, ali je stiglo puno onih koji žive i rade u drugim njemačkim gradovima u blizini. Mnogi od njih nemaju niti kartu za samu utakmicu, ali su došli navijati za hrvatsku na trgovima i ulicama tako da se zaista vidi da ljudi u tome uživaju,” kaže Manjkas.

Na pitanje može li Hrvatske pobijediti Italiju Manjkas ističe kako ne voli davati prognoze, ali da se mora ići samo na pobjedu i ništa drugo.

“Ne volim prognozirati rezultate jer znamo kako to uvelike ovisi o raspoloženju naših igrača na terenu. Kao da su nam nešto ostali dužni iz prve dvije utakmice, a s druge strane nisu baš imali puno ni sreće u utakmici protiv Albanije koliko sam shvati nakon detaljnog pregleda svih situacija. Sve ovisi o njima, ako u svojoj glavi riješe da igraju samo za pobjedu onda možemo nešto očekivati. S druge strane, ako budu čekali da prime prvi gol pa tek onda počnu igrat onda bi tu moglo biti problema, ali ipak se nadam da ćemo gledati ovaj prvi scenarij,” zaključio je Miljenko Manjkas.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!