Dubrovački nogometaš Vicko Ševelj novi igrač Dundee Uniteda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Škotski prvoligaš Dundee United potpisao je ugovor s Vickom Ševeljem, koji dolazi na dvogodišnji ugovor iz slovenskog kluba NK Radomlja. 

Rođen u Dubrovniku, Ševelj je proveo svoje formativne godine predstavljajući nekoliko lokalnih akademija, prije nego što je sa 16 godina otišao uz obalu kako bi se pridružio šesterostrukim hrvatskim prvacima Hajduku Split.

Proljeće 2021. donijelo je slavne dane za braniča, čiji su nastupi rezultirali debijem za Hrvatsku U20 i prvim nastupom za seniorski tim kluba. Unatoč tome, Ševelj bi kasnije te godine prekinuo veze s Bilima, slijedeći bivšeg trenera omladinske ekipe Gorana Sablića u FK Sarajevo.

Jednogodišnji boravak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine obilježen je uspješnom privremenom posudbom u NK Radomlje, postavljajući temelje za trajni prelazak sljedećeg ljeta. Tijekom posudbe, odigrao je svih sedam završnih ligaških utakmica kluba – ne izgubivši nijednu.

Ševeljova upornost, dosljednost i svestranost osigurali su mu mjesto u početnoj postavi Radomlja od njegovog prelaska na sjever, ostvarivši preko 60 nastupa tijekom dvije sezone na različitim obrambenim pozicijama.

“Presretan sam što sam igrač Dundee Uniteda”, rekao je Vicko po dolasku u DUFC Training Centre. Znao sam za United prije dolaska, ali od dolaska u Dundee, bio sam ugodno iznenađen veličinom i statusom kluba – redovito smo igrali na najvišoj razini europskog nogometa, pobijedili Barcelonu i osvojili škotsku Premier ligu. Strast naših navijača je također nevjerojatna i gledao sam mnoge videozapise u kojima pokazuju svoju podršku timu – jedva čekam to iskusiti osobno.” rekao je Ševelj za Dundee United TV

Izvor i Foto: Dundee United FC 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!