FOTO: Pobjedom nad Jugom splitski Jadran osvojio naslov prvaka. Dubrovčanin najbolji igrač

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Momčad splitskog Jadrana najbolja je u Hrvatskoj! Sastav trenera Jure Marelje u trećoj je utakmici finala doigravanja, dakle u minimalnom broju mogućih susreta, svladala Jug Adriatic osiguranje i time obranila naslov prvaka iz prošle sezone. Nakon sezone 2019./20. ili prije četiri godine, ovo je prvi put da je finalna serija završena u samo tri utakmice.

S iznimkom početnog vodstva Dubrovčana (0:1, Joković), sve ostalo je pripalo domaćinu. Koncentracija, pa i brzina, čvrstina, preciznost. Sasvim zaslužena pobjeda Jadrana. Splitska je momčad već sredinom druge četvrtine povela s tri gola razlike (5:2), te od tada domaćin više nije dopuštao da mu se suparnik približi na manje od dva gola.

Jadran je bio bolji u baš svakom dijelu igre. Od obrane koju je sjajno činio ne samo vratar Marcelić (12 obrana), već visoki i učestali blokovi ispred njega, do napada u kojem je centar Vrlić zaradio čak 7 ‘izbačaja’ ili igrača više. Kad smo kod igrača više, on je kod Jadrana bio 5-10, vrlo dobar. Jug Adriatic osiguranje je imao omjer 7-18. Ono možda i najbitnije, ključne karike i ‘najjači’ igrači Jadrana su to i demonstrirali u vodi – Fatović, Vrlić, Marinić Kragić, Harkov… To je pak ono što je izostalo kod jugaša, uz podosta pogrešaka, pa i nešto što je spomenuo veteran Maro Joković – „manjak energije”.

Slavljem u Splitu završila je seniorska sezona 2023./24. Slijedi za one najbolje 10-ak dana odmora, a onda se sav fokus seli na najdražu momčad svih Hrvata – nacionalnu vrstu, naše Barakude koje će uskoro u pripreme za Olimpijske igre u Parizu.

Najbolji su Fatović i Marcelić

Po okončanju finala, pojedinačne su nagrade primili i najbolji po mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Najbolji vratar finalne serije je Ivan Marcelić (Jadran) koji je samo u trećoj finalnoj utakmici imao čak 12 obrana.

Trofej za najboljeg igrača finalne serije zasluženo je došao u ruke Lorena Fatovića (Jadran). Loren je postigao po 4 gola u drugoj i trećoj utakmici, te 3 pogotka u prvoj.

Dubrovčanin Loren Fatović koji sada igra za VK Jadran smatra da je splitski klup zasluženo osvojio naslov:

„Ponovo smo kontrolirali utakmicu od samog starta. Mislim da je nakon onog poraza u polufinalu od Mladosti, malo tko očekivao da ćemo uopće osvojiti naslov prvaka, a kamoli da ćemo to napraviti s 3-0. Ovo je naša velika pobjeda. Bili smo prava ekipa od početka sezone do kraja. Zajedništvo nas je krasilo cijelo vrijeme, zatim sad u finalu agresivnost u obrani, Marca je branio izvanredno, te i njemu skidam kapu. Pokazali smo da smo najbolji.“, rekao je Fatović.

Jugaš Maro Joković također kaže da su Jadranaši zasluženo osvojili prvenstvo Hrvatske.

„Iskreno, došli smo mi s određenim očekivanjima na ovu utakmicu, ali naša energija u cijeloj finalnoj seriji nije bila na razini na kakvoj bi trebala biti. Ne onakva kakva bi trebala biti da se pobijedi Jadran. Mislim da su oni u tri utakmice pokazali i više no jasno da su kvalitetniji u ovom dijelu sezone. Zasluženo su osvojili Prvenstvo Hrvatske.“, rekao je Maro Joković.

 

FOTO:


PODIJELI S PRIJATELJIMA!