Jadran osvojio Superkup pobijedivši dubrovački Jug

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U drugom izdanju vaterpolskog Superkupa odigranom u Zagrebu, Jadran je osvojio svoj prvi Superkup pobijedivši dubrovački Jug rezultatom 12:9. Sveukupno sažimajući zasluženo budući da su Splićani i bili bolji suparnik u tri četvrtine utakmice.

Jugaši su bolje otvorili, poveli 4:2 nakon prve četvrtine, da bi u samo dvije i pol prev minute druge četvrtine Jadran u cijelosti preokrenuo rezultat, te poveo 5:4. Od tada pa do kraja utakmice, jugaši su uspjeli samo u dva navrata izjednačiti (5:5 i 6:6), ali ne i više od toga.

Početkom treće dionice Jadran je prvi put osjetnije poveo (8:6 i 9:7), a sredinom ove četvrtine bila su i tri gola prednosti za Splićane (10:7). S tim se rezultatom ušlo u zadnju minutu dionice, jugaši su imali velikih napadačkih problema, posebno s igračem više, te je slutilo da je već tada riješeno pitanje pobjednika. Tako nije mislio Maro Joković koji je u 45 sekundi treće četvrtine postigao 2 gola, smanjio na 10:9 odnosno produžio pitanje neizvjesnosti u ovo susretu.

Ipak, ta neizvjesnost nije bila dugačkog vijeka. Ljevak Đuro Radović je pogodio prvo za prednost Jadrana 11:9, da bi nesvakidašnjim potezom splitski sastav poveo i 12:9. Naime, centar jugaša Goran Grgurević je u pokušaju vraćanja lopte svojem vrataru zapravo postigao autogol. Manje od 4 minute do kraja, rezultat 12:9 za Jadran i to je prednost koju Splićani više nisu ispuštali.

Nakon utakmice Jure Marelja, trener Jadrana je rekao kako je ova pobjeda ujedno i poticaj za nastavak borbe na tri fronta odnosno u Prvenstvu Hrvatske, Premier ligi i dakako Ligi prvaka.

Franko Lazić, igrač Jug Adriatic osiguranje je izjavio:
“Teško je sada reći nešto više još ovako vruće glave, ali mislim da smo bolje otvorili utakmicu. Bolje smo izgledali u bazenu, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili, počeli smo raditi neke ‘gluposti’, a koje su išle u njihovu korist. Možemo samo čestitati Jadranu i spremiti se za dalje.”Po završetku susreta, trofej za najboljeg pojedinca susreta dobio je centar Jadrana, Josip Vrlić. Rezultat je to dakako prvenstveno Vrlićeve igre, a potom i ocjene komisije Hrvatskog vaterpolskog saveza u sastavu – Ratko Rudić, Perica Bukić, Dejan Savičević, Milivoj Bebić, Ognjen Kržić i Ivica Tucak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!