Hrvatice pobijedile Srbiju i ušle u četvrtfinale

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Naša ženska reprezentacija u Eindhovenu je u osmini finala Europskog prvenstva svladala Srbiju 11:8, velikim preokretom u drugoj polovici utakmice nakon što su u poluvremenu suparnice vodile 7:4! Ovime su se naše vaterpolistice plasirale u četvrtfinale koje je na rasporedu već sutra u 16.00 sati protiv europskih prvakinja, Španjolske!

Utakmica nije imala željeni početak, ali zato je imala koliko očekivani, toliko najljepši mogući završetak. Naime, Srbija je ušla u utakmicu puno bolje, već u prvoj četvrtini su povele 3:1, u drugoj 5:3 i 6:4. Osjećao se, dojma smo, lagani grč ipak kod naših djevojaka nakon prijašnja tri dana i tri uvjerljiva poraza, iako od puno jačih suparnica, dok je Srbija ušla samopouzdano s tri pobjede.

Početkom treće četvrtine, Srbija je preko Miličević povela čak 7:4. Tog smo se trenutka malo pobojali za ishod. No, ako je straha bilo u promatrača, nije ga bilo u hrvatskim redovima. Uslijedio je mali hrvatski uragan – Brnetić s vanjske pozicije i Magdalena Butić smanjuju zaostatka na gol razlike (7:6) do kraja treće dionice.

Početkom druge, preokret. Jelena Butić (7:7), a onda iz protunapada Iva Rožić (8:7). Bilo je to naše prvo vodstvo točno 5.59 minuta do kraja utakmice. Srbija je poravnala (8:8), da bi s tri uzastopna gola u zadnje dvije minute (J. Butić 2 i Rožić), Hrvatska ostvarila veliku pobjedu.

Komentirajući pobjedu Kiara Brnetić je rekla:

“Nadale smo se da ćemo se puno brže odvojiti i zato nam nije lako pao početak utakmice, ali dogovorili smo jasno, utakmica traje 32 minute i nema predaje niti jednog trenutka, te je to rezultiralo pobjedom. Mi se dobro poznajemo sa Srpkinjama u smislu da se često susrećemo, rivalstvo je najveće i te su nam utakmice i najteže. Zato jer se predobro znamo, pa je jako teško iznenaditi.”

Bruno Sabioni, hrvatski izbornik je izjavio:

“Nije nam bilo jednostavno jer smo došli ipak s tri poraza, a one s tri pobjede. Vidio se taj grč, ali imamo predivnu kemiju u reprezentaciji. Čak i kada smo gubili, nismo dopuštali da “padnu glave”, samopouzdanje. To je pokazala ova utakmica. Kod 7:4 za Srbiju, njihove su se igračice već počele smješkati i tu smo osjetili trenutak da ih imamo. Toliko sam sretan radi ovih djevojaka i ja se samo nadam da će im ovo biti motiv za dalje.”

 

Foto:  European Aquatics/Aniko Kovacs


PODIJELI S PRIJATELJIMA!