I da nije odlučujuća utakmica, interes nam je pobijediti Armeniju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska nogometna reprezentacija udaljena je od Eura 2024. u Njemačkoj tek jednu pobjedu. Potvrda izravnog plasmana očekuje se večeras, kada Hrvatska dočekuje Armeniju na Maksimiru od 20:45.

Vatrenima je subota bila sretan dan, a istom se nadamo u utorak. Hrvatska je rutinski s 2:0 slavila u Latviji, dok su Armenija i Wales remizirali u Erevanu. Bio je to idealan rasplet za nas jer su Armenci zaustavili Wales, koji je držao sve u svojim rukama uoči posljednja dva kola.

S druge strane, Armenci nisu pobijedili, čime su pred utakmicu u Zagrebu ispali iz svih kombinacija. Naši nogometaši sada pobjedom moraju potvrditi izravan plasman na Euro. Moguće je da dođu izravno do Njemačke i bez pobjede, ali onda se moraju nadati pobjedi Turske kod Walesa. Sportski novinar Tonči Vlašić ne sumnja u pobjedu Vatrenih:

„ I da nije odlučujuća utakmica i da smo već osigurali prolaz, svakako da bi interes bio pobijediti Armeniju. Hrvatska je po svima favorit, i vjerujem da će to pokazati večeras na Maksimiru. Ono što je večeras otežavajuća okolnost jest taj imperativ da mi moramo pobijediti kako bi potvrdili plasman na Europsko prvenstvo.

Nažalost, u onom prethodnom ciklusu smo imali nesreću, priželjkujem kako ćemo večeras imati sreću te na kraju završiti na prvom mjestu u skupini. Nadam se i da će Wales pobijediti Tursku kod kuće, i u skladu s tim naša reprezentacija zaključiti nastup u skupini i opravdati ulogu favorita.

Ono što je također zanimljivo, bez obzira što suparnik nije velik, radi se o reprezentaciji koja nema izglede za prolaz, ipak se osjeća ta nervoza unutar redova Hrvatske reprezentacije i unutar saveza. Vidi se sama činjenica koliko je to važno.A kad je takva situacija, onda su svi maksimalno okrenuti prema onome što nas čeka, motivacije sigurno neće nedostajati“,  ističe Vlašić.

Izbornik Zlatko Dalić imao je u prošloj utakmici problema s ozljedama, no svi prvotimci koji su zaigrali u Latviji očekuju se u prvih 11 u Armeniji.

„Iznenađuje me kako prolazi vrijeme, odlaze velikani, dolaze novi, a Hrvatska je i dalje u vrhu svjetskog nogometa. 1998 godine kada je osvojena bronca rekao sam kako je to sada i nikad više, međutim, nakon totga se dogodila Rusija, zatim Katar, pa Liga Nacija. Rezultati Hrvatske reprezentacije su zaista nevjerojatni. Dođu neki igrači od kojih ne očekuješ mnogo, a oni pokažu zaista puno.“, kazao je Tonči Vlašić.

Pratimo utakmicu večeras od 20.45. Pobjeda protiv Armenije i Hrvatska je osigurala Euro. Sretno, Vatreni!

 

Kate Lujo


PODIJELI S PRIJATELJIMA!