Turnir Special Power League uz prvi nastup GOŠK Dubrovnik Special Power Teama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dvadeseto izdanje turnira Special Power League održat će se na nogometnom igralištu s umjetnom travom u Gospinom Polju u subotu, 28. listopada 2023. godine sati s početkom u 9 sati. Svoj premijerni nastup u Gospinom polju imat će i sekcija Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 pod nazivom GOŠK Dubrovnik Special Power Team osnovana u svibnju ove godine.

Special Power League je sportska liga za djecu s teškoćama u razvoju, osnovana 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge „Akademija zdravog življenja“, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, kao i brojne udruge te nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

Grad Dubrovnik se Special Power League priključio još u rujnu prošle godine prihvativši inicijativu Udruge zdravog življenja iz Pule, upravo u vrijeme formiranja posebne stavke u Proračunu Grada Dubrovnika za sportske aktivnosti osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, po čemu je Dubrovnik prvi u Republici Hrvatskoj.

Nakon što je u 2023. godini proveden drugi javni poziv sportskim klubovima, Grad Dubrovnik će s ukupno 64.177,00 eura (483.253,00 kuna) sufinancirati sportske programe za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju šest klubova: Tenis kluba Dubrovnik, Judo kluba Dubrovnik 1966., Plivačkog kluba Jug, Nogometnog kluba  „Gošk – Dubrovnik 1919“, Stolnoteniskog kluba Libertas i Atletskog kluba Dubrovnik. Najmanji iznos sufinanciranja po sportskom programu koji je prijavitelj mogao ugovoriti je 3.000,00 eura, a najveći 13.000,00 eura.

Grad Dubrovnik u realizaciji ovih aktivnosti posebnu zahvalnost duguje udrugama koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju, a posebna suradnja ostvarena je s udrugom „Poseban prijatelj“ i predsjednicom te udruge Dženitom Lazarević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!