Legendarnom auto klubu nedavno se pridružio 67-godišnji trkač, a ovo je ključ njihovog uspjeha nakon 30 godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Auto klub Dubrovnik racing proteklog je vikenda organizirao 23. nagradu Dubrovnika, nakon čega su osvojili naslov prvaka Hrvatske. Odličan je to poklon za 30 godina postojanja kazao je za Soundset Ragusu predsjednik Juraj Popović.

Osim što slave trideseti rođendan od ove godine imaju i najstarijeg vozača ikad. Naime, pridružio im se Ozren Granda, riječ je 67- godišnjaku i najvećem konkurentu Nika Pulića u vožnjama 94., 95., i 96. godine i unatoč godinama se ne predaje.

“U ovih trideset godina kroz klub je prošlo jako puno vozača i smjena od čak tri generacije, a nadamo se da će ih biti još. U klubu pokušavamo kod mladića i cura koji vole adrenalin probuditi svijest da se taj adrenalin može potrošiti na kvalitetan način u kontroliranim uvjetima utrka. Dakle, nemojte jurcati po cestama jer za to postoje kontrolirani sigurni uvjeti na stazama ili brdskim ili kružnim”, objašnjava predsjednik kluba Popović.

Iako se natjecanja automobilima često vezuju za muške natjecatelje, Popović kaže kako nije da nema žena u ovom sportu.

“Iako žene, na žalost, rijetko sudjeluju u ovom sportu nađe se pokoja. Tako smo imali tri cure na prošloj brdskoj utrci u Dubrovniku. Jedna je članica Ragusa racing kluba, a druge dvije su članice Crnogorskog saveza, dok mi u klubu imamo cure koje će uskoro postati i vozačice ako sve bude teklo kako treba”, kaže Popović i nevoljko odgovara na pitanje oko kojeg se uvijek lome koplja – Tko je bolji za volanom – žene ili muškarci?

“U našem slučaju to pokazuje štoperica, mada žene znaju ponekad biti puno brže od muškaraca za volanom, a u svakodnevnom životu najvažnija je sigurna i odgovorna vožnja”, zaključio je predsjednik Auto kluba Dubrovnik racing Juraj Popović.

Mato Čupić

Foto: Duja


PODIJELI S PRIJATELJIMA!