ŠTO NA OTOKU RADI ZIMI? Još dva restorana otvorit će vrata tijekom zime, a radit će i jedan hotel!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gdje na otoku jesti i spavati zimi? Aminess Heritage, odnosno Hotel Korčula, trenutačno se renovira i neće raditi tijekom ove zime, no ne brinite, za sve vas koji tražite zimski smještaj na otoku – imamo dobre vijesti!

Hotel Moro Inn smješten u blizini resorta Port 9 i na pješačkoj udaljenosti od stare gradske jezgre, do centra Korčule treba vam petnaestak minuta ugodne šetnje kroz Park šumu Hober, kako doznajemo od vlasnika, radit će zimi. Riječ je o modernom hotelu kategoriziranom s četiri zvjezdice s jednostavno uređenim sobama, restoranom, barom i vanjskom terasom, te osiguranim parkiralištem za goste.

Interijer Moro Inn hotela igra na estetiku namjerne nedovršenosti, zidovi ostavljeni u roh-bau tonu, vidljive betonske plohe i čisti linijski prozori stvaraju industrijsku bazu koja se namjerno razigrava snažnim kontrastima boja. Jarke nijanse plave, crvene, žute i crne s modernim visećim sjedalima ovješenima na konopcima, stvaraju atmosferu koja je istovremeno ležerna, neočekivana i pomalo provokativna. Stil bi se najlakše mogao opisati kao industrijski minimalizam s pop-art akcentima, ili, jednostavnije, prostor koji potiče opuštenost, igru i malo drugačiji doživljaj boravka u hotelu.

Moro Inn ne nudi samo moderni smještaj, u ponudi je i doručak, a kako doznajemo od vlasnika, ove će godine pripremati dnevne marende i večere, otvoreni su za organizaciju rođendana, domjenaka i drugih svečanih događaja dok će hranu pripremati već uhodana ekipa s Vrnika. Moro Inn često biraju gosti koji traže mirniji smještaj izvan samog centra, ali s lako dostupnim prometnim i turističkim točkama, a u planu je da tijekom zimskih mjeseci bude i zabavni program za vikend uz živu muziku.

Korčulanska starogradska jezgra, poput Pepeljuge u ponoć, u studenom se, metaforički rečeno, pretvori u bundevu. Jednom kad restorani zatvore, magija nestane, no jedan je starogradski restoran odlučio je zadržati ljetni šarm u svojim pijatima i tijekom zimskih mjeseci.

Restoran Cupido u starome gradu nastavlja raditi i tijekom zimskih mjeseci, sve dok vremenske prilike budu dopuštale korištenje vanjske terase, a potom i u unutarnjem prostoru raspoređenom na tri kata, s kapacitetom do 60 gostiju. Novi, sezoni prilagođeni meni u ponudi je od kraja listopada, a koncept ostaje isti, jela koja su se pokazala kao favoriti i dalje će biti na meniju, neka se osvježavaju i prilagođavaju, dok nekoliko potpuno novih jela uvodi dodatnu dinamiku ponude.

Novost je i uvođenje stalnih dnevnih marendi, uz povremene jednodnevne specijalitete ovisno o prigodi. Na meniju će se tako naći klasična domaća jela poput graha s kobasicom, sarmi, bunceka sa zeljem, popare i sličnih toplih obroka na kućni đir. Kako nam je otkrila vlasnica Marijana Kapor, cilj je da Cupido postane mjesto na koje se može doći na brzu, konkretnu marendu, jutarnju kavu i brunch uz pogled na Pelješki kanal ili večeru u mirnoj atmosferi starog grada.

Brunch ponuda ostat će jedan od zaštitnih znakova restorana. Izdvajaju se jaja Benedict na toplom kruhu s kremastim Holandezom, French toast sa sladoledom i šumskim voćem, domaća granola te njihovi prepoznatljivi kroasani u slanoj i slatkoj varijanti, od namaza od bosiljka do pistacije i čokolade.

Od predjela posebno se ističu arancini punjeni trganom junetinom, gljivama i mozzarellom, prženi u Panko mrvicama i posluženi uz domaću šalšu, jelo koje u restoranu rado naglašavaju kao jedno od svojih najdražih. U glavnom dijelu ponude i dalje su prisutna jela s grilla poput bifteka, tuna steaka i hobotnice te burgeri u zanimljivim kombinacijama, među kojima se izdvaja burger s patkom i ukiseljenim jabukama.

Ako tražite mjesto na kojem ćete proslaviti važan obiteljski događaj, Marijana poručuje kako se rado odazivaju na privatna okupljanja i manje proslave, uz mogućnost dogovora posebnog menija po mjeri gosta.

Nađite mi jednu osobu na otoku koja ne zna za Tinel u Blatu i počastit ćemo vas ugljikohidratima po izboru u jednoj od najstarijih otočnih pizzerija.

Pizzeria Tinel u Blatu, na zapadnom dijelu Korčule, jedno je od onih mjesta koje otočani preporučuju bez razmišljanja. Obiteljski restoran pokrenuo je je Joze Marinović i to prije skoro 20 godina! Joze je, naime, pekar i to vrlo talentirani pa se nakon 15 godina rada u struci, u travnju 2006. godine, odlučio u obiteljskoj kući otvoriti vlastitu pizzeriju koja će uskoro proslaviti okrugli rođendan i dva desetljeća već kultnog brenda.

Inače, „tinel“ je otočni žargonizam za dnevni boravak, a točno se tako osjećate i u Jozovoj pizzeriji – kao doma. Topla, ugodna, rustikalna i autentična atmosfera otvorit će vam apetit kojega ćete potom zadovoljiti malom, ali pomno pripremljenom ponudom – pizze koje ćete teško zaboraviti, lazanje, nekoliko vrsta tjestenine ili žrnovski makaruni, štogod odaberete sigurno nećete ostati gladni.

Kako je Tinel izgledao prije 20 godina, tako izgleda i danas, autohtono, uređeno u retro starinskom stilu s puno ljubavi. Kao i u obitelji, tako i u Tinelu nema velike filozofije ni pretjerane estetike, prostor je topao, obiteljski i uvijek živ, a ono što privlači goste jest postojana kvaliteta i fer cijena, pogotovo u usporedbi s restoranima u centru Korčule. Upravo ta jednostavnost, uz ljubaznu uslugu i osjećaj da si „među svojima“, čini Tinel jednim od onih mjesta koja se posjećuju opet. I ono što je posebno zanimljivo, niti jednu od ovih dugih 20 zima, Tinel nije zatvorio svoja vrata.

„Naravno da imamo posla zimi, dolaze nam gosti s cijelog otoka, Korčule, Lumbarde, Vele Luke i drugih škoja… Ja bih bio najsretniji da mogu zatvoriti od 1. lipnja do 1. listopada“, priznaje nam smijući se Joze te nastavlja – „meni je dovoljno ovo što zaradim tijekom zime, ja sam skroman, ali ne mogu radi drugih. Ljeti smo također krcati, ako planirate doći, rezervirajte koji dan ranije i ljeti i zimi. Tinel nikad nije bio zamišljen samo za sezonu, ideja je bila raditi za naše ljude da i oni imaju gdje jesti“, poručuje zadovoljno.

 

Foto: Moro Inn, Cupido, Tinel (preuzeto s Googla/Irena Habek)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!
Pravila o privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kad se vratite na naše web mjesto i pomažu našem timu da shvati koji su dijelovi web mjesta vama najzanimljiviji i korisniji.

Pravila o privatnosti