TOP 5 RESTORANA ZIMI Evo gdje možete jesti u Korčuli kad svi ostali stave ključ u bravu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kad krenu prve jesenske kiše ili bure, a turisti otplove svojim domovima, u Korčuli zavlada dugoočekivani mir i tišina… Nažalost, zatvore se i gotovo svi restorani. Već krajem listopada, a neki i ranije, većina ugostitelja zaključava vrata objekata, ljudi su umorni od sezone, žele predahnuti i odmoriti dušu i tijelo. No, nekolicina ih ima drugačiju viziju i ne odustaju bez obzira što u gradu „nema ni pasa“.

Na Korčuli, kao ni u većini Dalmacije, ne postoji nikakav plan ni strategija za zimski turizam, nema ni dogovora među ugostiteljima o datumima otvaranja/zatvaranja ili o ponudi. Budući da svaki vlasnik odlučuje sam, netko se povuče odmah nakon prve kiše, netko izdrži do kraja siječnja, a rijetki hrabri vizionari rade cijelu zimu.

Upravo ti “posljednji gastro-Mohikanci” brinu da Korčula i zimi ima pristojnu ponudu za domaće i pokojeg stranog gosta. U nastavku donosimo top restorane i konobe u kojima i usred zime možete pojesti nešto domaće ili svjetski i urbano, brzo i fino ili svježe i dobro.

Jedan zalogaj, tri svita – BAZITA

Nevjerojatno, ali istinito, Korčula će se ovu zimu moći pohvaliti kako ima trendovski, wine & dine i clubbing mjesto uređeno da vam pamet stane! Bazita Braće Maha inače nudi kombinaciju tri različite, svjetske kuhinje, balkanske, talijanske i azijske, a osim poduže vinske liste, ovaj moderno uređeni restoran u Trgovačkom centru Spot nudi signature koktele i kombinacije alkohola koji prate postulate miksologije. Naravno, uz dobru hranu i piće ide i dobra muzika, DJ pult je spreman za zimu, a poduži, monumentalni šank jednostavno priziva zabavu i druženje.

Kako doznajemo do braće Maha, Bazita će raditi cijelu zimu, planiraju i svoju adventsku kućicu, organizirat će i doček nove godine, a posebno su popularne njihove tematske večeri koje će se nastaviti i nakon ljeta. Tako će otočani uživati u vrhunskoj hrani u kombinaciji s koktelima i glazbom poput nedavne noći sushija, talijanske večeri s pizzama od kiselog tijesta ili Hip Hop/ R’n’B večeri sa signature koktelima i američkim burgerima i sve po promotivnim cijenama.

Bazita je naravno otvorena tijekom cijelog dana za kavu, brunch ili ručak i to s najljepšim pogledom na stari grad i kulu Revelin, a kako doznajemo od braće Maha, ove zime planiraju uvesti uslugu drive-in & pick-up, odnosno naruči telefonski, preuzmi iz auta i – vozi! Osim toga, Bazita je spremna i za razne vrste proslava tijekom zimskih mjeseci, sve se možete dogovoriti s Mahama, a osmislili su i različite grupne ponude. Možete ih vidjeti na njihovim društvenim mrežama koje su, kao i restoran, level up za otočne prilike.

Inače, Ivan Marelić Maha jedan je od pionira street fooda u Korčuli, a njegov glasoviti Maha Bar u središtu Korčule već godinama radi i zimi. Budući da je Bazita preuzela primat šarolike i urbane zimske ponude, Maha Bar će ove godine raditi do veljače, a potom ekipa ide na zasluženi odmor do nove sezone!

SERVANTES food & wine – and everything fine

Jedno od omiljenih mjesta u gradu za kavu, pizzu, brunch ili piće navečer uz živu muziku i to u središtu Korčule pokraj Gradskog parka. Dugogodišnji vlasnik Alen Depolo objašnjava kako radi zbog kontinuiteta i da se šušur u gradu ne ugasi, a novac je manje bitan budući da se od rada zimi ne može pokriti ni trošak najma. Unatoč inflaciji, ističe Depolo, cilj mu je bio u Servantesu zadržati umjerene cijene da svaki otočanin može popiti kavu i pojesti pizzu.

Servantes food & wine tijekom ljeta nudi salate, žrnovske makarune, carpaccio, njoke i slično, a zimi se baziraju na širokoj ponudi pizza pa će u tom điru nastaviti i ove godine. Inače, kroz Servantes su kroz godine prošli brojni poznati glazbenici poput Matije Dedića, Dada Topića, Darka Rundeka ili Mostar Sevdah reuniona, a danas goste oduševljava lokalni dvojac na gitarama i klavijaturi The Borderlines.

„Vremena su se promijenila, život zimi više nije kao nekad, ali to ne znači da ćemo dignuti ruke od našeg grada i pustiti da sve potone. Radit ćemo i dalje dok god je zdravlja i ljubavi“, poručio je Depolo.

Gdje je spiza ukusna, a cijene su fer – ŠKVER

Jedno od omiljenih gradskih mjesta za dalmatinsku marendu je definitivno konoba Škver koja se smjestila između šarmantnih uličica u samom središtu Korčule. Dok marendavate u Škveru, zapravo ste na Plokati, vidite sve, a vas ne vidi nitko!

Kako nam otkrivaju vlasnici, iza Škvera je uspješna sezona, a lokalni gosti se gotovo svakodnevno raspituju hoće li nastaviti raditi i zimi te, najvažnije, hoće li pripremati glasovite marende. Odgovor će vas razveseliti – hoće!

Škver će ovu zimu raditi od 9 do 15 sati, a marende kreću od 11 sati. Otočani će svaki dan moći odabrati između dva ukusna i domaća jela, meni će se bazirati na tradicionalnoj otočnoj i dalmatinskoj kuhinji, petkom će pripremati ribu, a na društvenim će mrežama objavljivati što je svaki dan za marendu!

Jednostavno, skromno, ali šarmantno, tradicionalno i praktično jer, kome ser kuha svaki dan? U Škvera vas cijelu zimu čeka materina spiza za prste polizat!

Pogačice, makaruni i čaša vina – Maslina

Jedna od omiljenih, obiteljskih otočnih lokacija za proslavu svih važnih životnih trenutaka uz dobru, domaću spizu, povoljne cijene i ugodni ambijent je definitivno konoba Maslina u Gradskom kotaru Sv. Antun.

Nekad kultno mjesto uskoro će ponovno tražiti nove vlasnike. Doznajemo kako trenutačnim vlasnicima najam ističe do kraja prosinca te da ga neće produžiti. No, ako vas pere nostalgija i željni ste marende u Masline, imamo dobre vijesti za vas – uskoro počinju sa svakodnevnom ponudom tradicionalnih marendi do kraja godine. Informaciju ste dobili, lokaciju znate, trk na marendu u Masline, a prije toga bacite oko na njihove društvene mreže!

Hitegra – „Nije nam lako, ali nam je barem lipo i to tako“

Konoba Hitegra u Lumbardi spremna je za zimsku ponudu! Obiteljski restoran u središtu šarmantne Lumbarde ove će zime pripremati tradicionalne, domaće marende, od bolonjeza i ribe, do variva i gulaša, a nude i široki izbor pizze.

U Hitegri možete obilno i slasno marendati za samo 12 eura, a ako vam se ne da izlaziti iz kuće, nazovite i naručite dostavu! Da, dobro ste čuli, dostava pomalo, ali sigurno dolazi i na naš otok, a marenda s dostavom koštat će 15 eura uz napomenu da dostavljaju i pizze.

Požurite na društvene mreže i bacite oko što je danas za marendu u Hitegre pa će i vama bit lipo i to tako!

Nismo uspjeli doznati detalje, no načuli smo da će i popularni Planjak raditi marende ove zime u Korčuli, a šareni, moderni i ukusni Pepper and Choco u starogradskoj jezgri ponovno nam priprema zimsku i adventsku ponudu hrane i napitaka. Ne zaboravimo ni kultni Leut u centru grada koji radi svaki dan cijelu zimu, osim pizza i kave, nude i razna punjena peciva koja sami pripremaju, a nema tko u gradu ne zna za „topli u Leuta“. Postoji mit da je jednom netko naručio mali.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!
Pravila o privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kad se vratite na naše web mjesto i pomažu našem timu da shvati koji su dijelovi web mjesta vama najzanimljiviji i korisniji.

Pravila o privatnosti