Od ponedjeljka oni kuhaju za vas, za svačije nepce nešto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 6. do 12. listopada Dubrovnik ponovno postaje epicentar gastronomskih užitaka. Više od 60 restorana pripremilo je posebne menije po promotivnim cijenama, a goste očekuje pravi vatromet okusa – od lokalnih delicija do modernih kulinarskih kreacija.

Festival donosi bogat program: tjedan dubrovačkih restorana, vinske radionice i kušanja, kulinarske masterclassove, tematske večere te druženja s renomiranim chefovima poput Ivana Pažanina, Davida Skoke i Marka Đuraševića. Svaki dan otvara nove prilike za istraživanje – od ručno rađenih makarona i svježeg domaćeg kruha do iznenađujućih kombinacija poput maslinova ulja i slastica.

Umjetnost i vino spajaju se na radionici Vinorel u Vinariji Škar, dok će gurmani uživati u izletima na Pelješac i Ston, gourmet turama Starim gradom ili sajmu „Samo hrvatsko“ u Gružu.

Posebna poslastica bit će večera „Imotska kulinarska tradicija s modernim twistom“ chefa Marija Bukarice, u kojoj se spoj glazbe Tedija Spalata i pet sljedova vrhunskih jela pretvara u večer za pamćenje. Ljubitelje kvizova oduševit će Dub Pub gastro kviz – savršen spoj znanja, zabave i fine hrane.

A vrhunac stiže u srijedu, kada će chef Ivan Pažanin i Irina Brajčić u restoranu Marco Polo pretvoriti večeru u pravi gastronomski spektakl – show koji spaja kreativnost, strast i nezaboravne okuse.

Bilo da ste foodie avanturist, zaljubljenik u vino ili jednostavno želite otkriti skrivene gastronomske dragulje juga Hrvatske, Good Food Festival savršena je prilika da se prepustite doživljajima za sva osjetila.

Odličan početak gastro tjedna

Ponedjeljak, 6. listopada – miris svježeg kruha i čarolija vina
Tjedan započinje u znaku tradicije i kreativnosti. Već od 10 sati restoran Local pretvara se u kulinarski laboratorij gdje će polaznici radionice odabrati svježe namirnice i naučiti kako se priprema domaći kruh, makaroni i druge delicije koje mirišu na djetinjstvo i toplinu domaće kuhinje.
Navečer, u 18 sati, atmosfera se seli u Vinariju Škar, gdje počinje Vinorel – neobična slikarska radionica koja spaja umjetnost i vino, dokaz da se kreativnost najbolje budi uz čašu dobrog crnjaka.

Utorak, 7. listopada – dan za slatki zub i gurmanske izazove
Poslijepodne u 17 sati u Akademisu Garište otkrit ćete nesvakidašnji spoj – radionica „Kako kombinirati maslinovo ulje s biskvitom i kremama“ donosi neočekivane kombinacije koje iznenađuju i oduševljavaju.
U restoranu Lucijan hotela The Pucić Palace od 18 sati kreće prava slatka avantura – „Put oko svijeta u osam kolača“, poslastica koja vodi kroz svjetske kuhinje na najljepši mogući način.
Večer rezervirajte za Hotel Kazbek, gdje će chef Marijo Bukarica u 19 sati reinterpretirati imotsku kulinarsku tradiciju s modernim twistom. Pet sljedova popraćenih nastupom Tedija Spalata jamče iskustvo za pamćenje.
A ako ste za malo igre – u 20 sati Dub Pub gastro kviz u Caffe & Cocktail Baru Promenada spaja dobru hranu i natjecateljski duh.

Srijeda, 8. listopada – kulinarski spektakl na Pažaninov način
Još jedno iznenađenje stiže u 17 sati u Akademisu Garište, gdje se ponavlja radionica o kreativnim kombinacijama maslinovog ulja i slastica – savršeno za one koji prvi put nisu stigli.
Vrhunac dana i možda cijelog festivala dolazi u 19 sati, kada restoran Marco Polo postaje kulinarska pozornica. Zvijezda večeri je chef Ivan Pažanin, u tandemu s Irinom Brajčić, koji će prirediti gastronomski show prepun kreativnosti, emocija i okusa koji se pamte.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!
Pravila o privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kad se vratite na naše web mjesto i pomažu našem timu da shvati koji su dijelovi web mjesta vama najzanimljiviji i korisniji.

Pravila o privatnosti