Izabran najbolji hrvatski pršut, proizvođač šampiona odao u čemu je tajna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Šibeniku se održavaju 11. “Dani hrvatskog pršuta”, gdje su proizvođači krčkog, istarskog, drniškog i dalmatinskog pršuta predstavili svoja najbolja ostvarenja. Ovogodišnji šampion dolazi iz Slivna kod Imotskog – riječ je o dalmatinskom pršutu vrhunske kvalitete.

Obitelji Barić to je prva pobjeda s dalmatinskim pršutom, koji još uz krčki i drniški nosi i EU zaštićene oznake geografskog porijekla, dok je istarski nositelj EU zaštićene oznake izvornosti.
– Tajna proizvodnje je vrhunsko meso, puno truda i samo jadranska krupna sol, bura i dim za aromu, istaknuo je Ivan Barić, proizvođač šampionskog pršuta za HRT.

Tržište je “gladno” domaćeg pršuta – potražnja je i dalje veća od proizvodnje.

Hrvatska ima proizvodnju od otprilike 550 tisuća komada pršuta, dok se godišnje konzumira oko milijun komada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!
Pravila o privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kad se vratite na naše web mjesto i pomažu našem timu da shvati koji su dijelovi web mjesta vama najzanimljiviji i korisniji.

Pravila o privatnosti