BUDUĆNOST DUBROVAČKOG UGOSTITELJSTVA: Mladi učenici ostvarili izvrsne rezultate u raznim disciplinama
Royal Gourmet Dubrovnik, manifestacija posvećena umjetnosti hrane i pića, održala se u Royal Hotels Resorts u Dubrovniku, od 4. do 7. veljače 2025.
Na natjecanju su sudjelovali učenici Turističko-ugostiteljske škole u disciplinama ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo gdje su postigli izvrsne rezultate.
U četvrtak na službenom zatvaranju manifestacije proglašeni su najbolji natjecatelji.
U disciplini Bar i kokteli – Leona Daničić osvojila je zlatnu medalju dok je u disciplini Barista – koktel na bazi kave Mia Miljević osvojila zlato. Mia se natjecala i u disciplini Caffe art gdje je osvojila srebrnu medalju.
U ugostiteljskom posluživanju – slaganje ubrusa i prepoznavanje alkoholnih pića po mirisu Gabriela Bobinac osvojila je srebro.
U slastičarstvu Josip Kurilj osvojio je zlatnu medalju dok je u disciplini kuharstvo, priprema rižota Patrik Zvrko osvojio srebrnu medalju, a za pripremu ribljeg jela Mara Bagoje brončanu medalju.
Osim natjecanja, sudionici su mogli iskusiti umjetnost pripreme jela i pića kroz radionice, master classove i degustacije te se povezati s kolegama iz ugostiteljstva i turizma.