Ministar turizma u Dubrovniku: “Naše destinacije mogu biti održive, kako bi kvaliteta života bila zadovoljavajuća”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar turizma i sporta Republike Hrvatske Tonči Glavina boravio je u Dubrovniku gdje sastao s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, tvrtki i ustanova u turizmu te ostalim dionicima iz sektora turizma i ugostiteljstva. 

“Sektorski sastanak je jako bitan po pitanju svih aktualnih tema. Ono o čemu se razgovara je implementacija Zakona o turizmu s pripadajućim pravilnicima i svime što radimo na nacionalnoj razini, kao i na regionalnoj i lokalnoj po pitanju stvaranja održivih turističkih destinacija. Iskoristio bih priliku da pohvalim Grad i Županiju na svim programima koje provode. S novim alatima koje stavljamo na raspolaganje i određenim potezima koje ćemo povući na nacionalnoj razini, značajno ćemo im pomoći kako bi naše destinacije bile održive i kako bi odnos kvalitete života u odnosu na turizam bio zadovoljavajući”, kazao je Ministar turizma Tonči Glavina. 

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako su već održani sastanci s Ministrom na kojima su razgovarali o stanju turističke sezone

“Zadovoljni smo s rezultatima koji su ostvareni do današnjeg dana. Imamo devet posto više dolazaka i 11 posto više noćenja, što je jako dobro. Bili bismo zadovoljni i da su brojke manje jer morat ćemo se priviknuti kako neće brojke rasti iz godine u godinu. Važnije je ono čemu se okrećemo, a to su kvaliteta i zarada, kao i mogućnost da naši sugrađani dođu na more i koriste njezine ljepote.” kazao je župan

Na sastancima se razgovaralo o županijskim projektima, ulaganjima u kojima je i Ministarstvo pomoglo.

“Govorili smo o brojnim ulaganjima, poput bolnice Kalos, gdje je Ministarstvo dalo svoj doprinos i pomoglo na natječaju za sredstva europskih fondova, kao i drugim investicijama koje očekujemo u županiji, kao što su Kupari, Plat, nadamo se Belvedere, resortu i marini u Cavtatu, Tri sestrice… Moramo paziti da se pravilno i održivo razvijamo kako ne bismo napravili više od onoga što je našim sugrađanima dobro”, kazao je župan Nikola Dobroslavić. 

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako Dubrovnik bilježi uspješnu sezonu, te kako se planovi već okreću prema podsezoni. 

“Grad bilježi uspješnu turističku sezonu. Naši planovi su se pokazali ispravnima, a to jačanje predsezone, kao i podsezone, uz stabilno održavanje sredine sezone. Lagano se već okrećemo prema podsezoni, a brojke koje će nas čekati biti će jednake predsezoni, a nakon toga se okrećemo i zimi”, najavio je Franković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!