Hoće li u novoj Vladi ponovno biti mjesta za naše gore listove?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je danas (srijeda, 8. svibnja) potvrđeno da će Hrvatska uskoro imati novu Vladu HDZ-a i njegovih dosadašnjih partnera te Domovinskog pokreta, provjerili smo hoće li u njoj biti mjesta i za dosadašnje ministre s našeg područja.

S obzirom da je premijer Andrej Plenković danas više puta istaknuo da neće mijenjati dosadašnje politike, bilo bi veliko iznenađenje da se u novoj Vladi ne nađe mjesta za Branka Bačića, ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade RH.

Suho zlato

Bačiću će i najveći protivnici priznati da je izvrstan operativac, a njegov najveći recentni uspjeh je to što je projekte obnove područja stradalih od potresa ubacio „u šestu brzinu”.

Izjava u kojoj je ministricu Ninu Obuljen Koržinek Plenković nazvao „suhim zlatom” doista ne ostavlja niti trunku sumnje o tomu hoće li u sljedećoj Vladi biti mjesta za nju. Obuljen Koržinek nedavno je bila meta napada medija zbog afere na Geodetskom fakultetu koju je otkrilo upravo ministarstvo na čijem je čelu. Iako se u medijima špekuliralo da bi Domovinski pokret mogao preuzeti ministarstvo na čijem je čelu, to se očito nije dogodilo. Ministarstvo kulture i dalje ostaje pod izravnom kontrolom HDZ-a, pa je za pretpostaviti i da će Obuljen Koržinek ostati ministrica.

Dano joj povjerenje opravdala je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Iako će ministarstvo koje je vodila u novoj Vladi pripasti Domovinskom pokretu, premijer Prenković danas je izjavio da će za Vučković i dalje biti mjesta u Vladi, baš kao i za drugog ministra čije ministarstvo preuzima DP, Damira Habijana.

Dakle, sva tri ministra iz naše županije, kako sada stvari stoje, vrlo vjerojatno će i dalje ostati ministri. Dubrovačko – neretvanska županije ostat će tako županija s najviše ministara u Vladi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!