USTAVNI SUD JE JASAN Milanović je kršio Ustav i ne smije sudjelovati u izbornoj kampanji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Devet sudaca donijelo je odluku o najavi kandidature predsjednika Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima na SDP-ovoj listi.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslava Šeparovića kazao je kako je predsjednik nestranačka osoba i ne smije sudjelovati u stranačkim aktivnostima te da ne smije biti na listi niti kandidat.

„Očekujemo ozbiljnost i odgovornost predsjednika, ali i drugih aktera u ovom izbornom procesu. Ustavni sud je jamac stabilnosti ustavnog poretka. Ova odluka ne sprečava predsjednika da i dalje nastupa kao predsjednik, a ne smije raditi ono što je radio od petka pa do sinoć“, jasan je bio Šeparović.

Najavio je kako će izbore kontrolirati DIP.

“Granica je jasna, a to je ta da predsjednik ne smije sudjelovati u kampanju i ne smije biti kandidat. Što će se dogoditi nakon izbora, hoće li biti kandidat, to nije važno, ali predsjednik ne smije djelatno sudjelovati u kampanji i političkoj utakmici”, kazao je sudac Šeparović. Dodao je kako je predsjednik Milanović kršio ustav aktivnostima od petka.

Kasnije je pojasnio kako ni SDP ne smije pozivati Milanovića na skupove niti ga komunicirati kao kadidata.

Suci Ingrid Antičević Marinović i Andrej Abramović su bili protiv ove odluke. Suci Goran Selanec i Lovorka Kušan napustili su ovu sjednicu i nisu glasali zbog navodnih tehničkih razloga


PODIJELI S PRIJATELJIMA!