Franković poručio Kekin: Pokušajte obećati građanima Zagreba da ćete ga očistiti do ljeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rasprava o raspuštanju Hrvatskog sabora trajala je do ujutro, više od 14 sati. Oporbeni zastupnici su tijekom izlaganja predstavljali svoje argumente zašto je potrebno raspisati izbore, dok su vladajući branili trenutni sastav Sabora.

U političkom dvoboju za televiziju N1 govorili su ispred zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin (Možemo) i ispred vladajuće koalicije dubrovački gradonačelnik Matko Franković (HDZ). Komentirali su prosvjede koji su održani u Zagrebu, stanje u Dubrovniku i Zagrebu te aktualne političke prilike u državi.

Novinarka Nataša Božić pitala je Frankovića smatra li da Ivana Kekin ne voli Hrvatsku.

„Mislim da se Hrvatsku voli radom, a Možemo je već tri godine na vlasti u Zagrebu. Vidimo kako rade. Treba pitati građane Zagreba žive li bolje i kvalitetnije danas nego prije tri godine. Je li Zagreb čišći, kako se osjećaju i vide li napredak u odnosu na prije tri godine. I jesu li zadovoljni tramvajima koji su stari 20 godina“, kazao je Franković.

Dodao je kako će birači prepoznati je li netko uspio ili nije.

„Ne možete zavarati birače, oni prepoznaju rad. Nije Možemo neka nova stranka, upravlja najvećim gradom u Hrvata pa znaju što mogu očekivati od njih. Vidimo danas i da je zagrebački gradonačelnik Tomašević sjeo s premijerom, a Vlada je ponovno pomogla u rješavanju pitanja oko Maksimira. U subotu prosvjedujete protiv premijera, a u srijedu sjednete s njime i tražite da vam pomogne“, komentirao je Franković.

Istaknuo je kako je stranka Možemo pokazala „umiješnost u upravljanju Zagrebom“.

„Učitelj u Dubrovniku imat će 680 eura veću plaću nego u Zagrebu. Digli ste porez na dohodak, dok to u Dubrovniku i Osijeku nije slučaj. Govorili ste protiv Bandića, na čemu ste dobili izbore, tko vam vodi financije? Bandićeva pročelnica. Sve je vrlo jasno i građani jako dobro vide“, naveo je Franković.

Osvrnuli su se na izbor glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Novinarka ga je pitala vjeruje li Turudiću.

„Zašto ne bih vjerovao? Svoj posao radi kvalitetno i pošteno. Svi ljudi koji mu se stavljaju na teret su optuživani ili osuđivani. Nabacivati se tako blatom, ići u privatnu sferu, to se tako ne radi“, rekao je dubrovački gradonačelnik.

Kekin je istaknula kako je Turudić višestruko lagao.

„Mogu obećati vama i građanima, možemo se dogovoriti, da na mjestu glavnog državnog odvjetnika neće moći doći osoba koja je višestruko javno lagala“, kazala je Kekin.

Franković je za kraj poručio: „Pokušajte obećati građanima Zagreba da ćete ga očistiti do ljeta“.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!