Htio bi birati glavnog državnog odvjetnika, ali nema te ovlasti pa histerizira

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zoran Milanović danas se ponovno obrušio na premijera Plenkovića i HDZ, ovoga puta zbog odluke Vlade RH da za novog glavnog državnog odvjetnika Saboru predloži suca Ivana Turudića. Milanović je ponovio kako je Turudić HDZ-ov kadar, ali nelojalan te je prognozirao kako će Turudić jednoga dana “uništiti Plenkovića”.
Najnoviji Milanovićev istup komentirao je HDZ-ov Ante Sanader.
-Svjedočimo nervozi i paničnim nastupima Zorana Milanovića i njegovih pristaša s rigidne ljevice. Htjeli bi, kao u SDP-ovu mandatu, upravljati pravosuđem – koje je danas neovisno i samostalno.
Partija i njezini ogranci na radikalnoj ljevici bi određivali koga se treba istraživati, hapsiti, tužiti i
sudski kažnjavati, a koga ne treba. U pravnoj državi to rade neovisna pravosudna tijela. Nema nedodirljivih u borbi protiv kriminala i korupcije. A nema niti Milanoviću u ovom trenutku – očito toliko važnog i dragog “Lex Perković”. Zato se i histeričnim nastupima upliće u proceduru odabira glavnog državnog odvjetnika koja je provedena po zakonu – i za koju on nije nadležan. Za razliku od jedne druge procedure – izbora predsjednika Vrhovnog suda – u kojoj je bio nadležan i u kojoj je svjesno kršio zakon – poručio je Sanader na društvenim mrežama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!